Η αδιαφορία της κυβέρνησης οδηγεί στην κατάρρευση το Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Η αδιαφορία της κυβέρνησης οδηγεί στην κατάρρευση το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Η αδιαφορία της κυβέρνησης οδηγεί στην κατάρρευση το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Δήλωση Χάρη Μαμουλάκη

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Με αφορμή την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβερνητική τακτική που στοχεύει στη συρρίκνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ταυτόχρονη πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα, έχει βαρύτατες συνέπειες για την Δημόσια Υγεία και στο Ηράκλειο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέστειλε όλα τα τακτικά χειρουργεία με εξαίρεση τα έκτακτα και τα ογκολογικά.

Ταυτόχρονα, η υποστελέχωση και η συνεχιζόμενη, αδικαιολόγητη υποαμοιβή των νοσοκομειακών γιατρών που οδηγεί σε αποχωρήσεις ιατρικού προσωπικού, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς άδικη απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές δαπάνες του ιδιωτικού συστήματος υγείας. Είναι επικίνδυνη γιατί έχει στο επίκεντρο την ανθρώπινη ζωή. Προσωπικά δεσμεύομαι να φέρω το θέμα στη Βουλή με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης, ζητώντας όχι μόνο εξηγήσεις, αλλά και λύσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις