Ο Νίκος Βασιλάκης με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργο Ταβερναράκη
Ο Νίκος Βασιλάκης με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργο Ταβερναράκη

Ο Νίκος Βασιλάκης με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργο Ταβερναράκη

"Το ΤΕΕ/ΤΑΚ πρέπει και θέλουμε να αποτελεί ενεργό θεσμικό σύμβουλο του Δήμου Ηρακλείου".

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης είχε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με την παράταξη του Αλέξη Καλοκαιρινού, κος Βασιλάκης Νίκος.

Όπως δήλωσε ο κ.Βασιλάκης μετά τη συνάντησή τους:

"Οι Φορείς της Πόλης είναι πάντα διαθέσιμοι για συνεργασία μεταξύ τους, με στόχο το βέλτιστο για την Πόλη μας, και τους πολίτες- επισκέπτες της.
Σε αυτό το πλαίσιο ξαναβρεθήκαμε με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ.ΤΑΚ κ Γιώργο Ταβερναράκη, για να συζητήσουμε κάποια κομβικά ζητήματα.
Πέραν του θέματος της αντιδιαβρωτικής προστασίας του Ηρακλείου , το οποίο έχει ενταχθεί στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης, υπάρχουν άλλα τρία ζητήματα που έχουν απασχολήσει την Πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το έργο του πολυπόθητου ΒΟΑΚ για την Περιφέρεια Κρήτης, και όλους εμάς είναι σε φάση υλοποίησης στα στάδια τα οποία έχουν καθοριστεί από τον σχετικό προγραμματισμό της κεντρικής κυβέρνησής. Είναι γεγονός, ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο, μαζί με τους άλλους εμπλεκόμενους Φορείς, οφείλει να αποτρέψει την όποια διχοτόμηση της Πόλης του Ηρακλείου. Το ΤΕΕ/ΤΑΚ έγκαιρα έχει γνωμοδότήση και προτείνει λύσεις.
Με την απομάκρυνση του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης, μένει ένας τεράστιος χώρος προς αστική αξιοποίηση και επιχειρηματικές δράσεις. Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να έχει δίπλα της ένα πολύτιμο σύμβουλο όπως το ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Τέλος, σε θέματα καθημερινότητας και κυκλοφοριακού φόρτου για την Πόλη, το ΤΕΕ/ΤΑΚ και οι σχετικές Μόνιμες Επιτροπές του μπορούν να συνδράμουν μέσω Συμφώνου Συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου, με αντικείμενο μια νέα μελέτη κυκλοφορίας για την Πόλη, και επανασχεδιασμός των συγκοινωνιακών συνδέσεων.

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ πρέπει και θέλουμε να αποτελεί ενεργό θεσμικό σύμβουλο του Δήμου Ηρακλείου. Για να έχουμε βιώσιμο σχεδιασμό, και υλοποίηση λύνοντας τα όποια προβλήματα της Πόλης".

 

 

* O Νίκος Βασιλάκης είναι MSE Msc Μηχανικός Υλικών,
Πρόεδρος Επιτροπής Βιομηχανίας & Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ΤΕΕ/ΤΑΚ,
Σύμβουλος Βιομηχανικής Κυκλικής Ανάπτυξης -ESG-CΟx-RnD & Διαχείρισης Έργων,
Ειδικός Συνεργάτης Σ.Ε.Β.Π.Η,
Μέλος ΔΣ Ο.Α.Κ ΑΕ και
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου με την Παράταξη "Δικαίωμα στην Πόλη"
(υποψ.Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός).

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις