Κακοκαιρία Daniel: Μετρά πληγές η Θεσσαλία - Ανακοινώνει μέτρα για τους πληγέντες ο Μητσοτάκης
Κακοκαιρία Daniel: Μετρά πληγές η Θεσσαλία - Ανακοινώνει μέτρα για τους πληγέντες ο Μητσοτάκης

Κακοκαιρία Daniel: Μετρά πληγές η Θεσσαλία – Ανακοινώνει μέτρα για τους πληγέντες ο Μητσοτάκης

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, τρεις αγνοούμενοι

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία από τις πλημμύρες που «έπνιξαν» ολόκληρα χωριά και συνοικίες τρεις μέρες μετά τη θεομηνία και τη βιβλική καταστροφή του άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Daniel».

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ, άλλοι τρεις αγνοούνται.

Την ίδια στιγμή, πόλεις και χωριά παραμένουν κάτω από τόνους νερού και λάσπης σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία έχει καταρρεύσει, γέφυρες κόπηκαν στα δύο, σπίτια υποχώρησαν και ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Δείτε βίντεο από την πόλη της Λάρισας:

Η πλημμυρισμένη Λάρισα από ψηλά

Προβλήματα καταγράφονται και σε συνοικίες περιμετρικά της Λάρισας ενώ κατεστραμμένες είναι οι υποδομές και στα χωριά του Πηλίου.

Στον Βόλο, που επισκέφθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η κατάσταση δείχνει σημάδια βελτίωσης, έστω και στοιχειωδώς με την υδροδότηση μέρους της πόλης με μη πόσιμο νερό, αλλά μόνο για οικιακή χρήση.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος είπε ότι «ενημέρωσα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της εξήγησα πώς είναι η κατάσταση και ότι ο Βόλος σιγά σιγά επανέρχεται σε μία κανονικότητα,τόσο με την ηλεκτροδότηση, όσο και με την υδροδότηση που είναι τα δύο κύρια θέματα που απασχολούν την πόλη και τον πληθυσμό. Η πόλη είναι γεμάτη σκόνη, αλλά σας εγγυώμαι ότι σε 15-20 ημέρες θα έρθει σε πλήρη κανονικότητα. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν πάνω από 150 μηχανήματα και αυτό είναι το στοίχημα που έχουμε. Και αυτά εξήγησα στην κυρία Πρόεδρο που ήθελε να μάθει για την κατάσταση στον Βόλο και το Πήλιο και ευχήθηκε να μη ξανασυμβούν και να ξεπεραστούν γρήγορα οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία».

Ανακοινώνει μέτρα για τους πληγέντες ο Μητσοτάκης

Παράλληλα, στη Λάρισα θα βρεθεί σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το φαινόμενο της υπερχείλισης του Πηνειού βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμη οικισμοί στον μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλίας απειλούνται με πλημμυρικά φαινόμενα.

Συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής για την στήριξη των πληγέντων. Περίπου στις 19:00 σήμερα το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο της κρατικής στήριξης. Το περίγραμμα του προγράμματος στήριξης θα εξειδικεύσουν οι κύριοι Τριαντόπουλος -για τα μέτρα άμεσης στήριξης- και Λιβάνιος, για τα κονδύλια και τα μέσα που θα διατεθούν στους δήμους της Θεσσαλίας και την Περιφέρεια.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή protothema.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις