Μιχάλης Καραμαλάκης: Δεν θα αφήσουμε να χαθούν άλλες ευκαιρίες για τον Δήμο Ηρακλείου
Μιχάλης Καραμαλάκης: Δεν θα αφήσουμε να χαθούν άλλες ευκαιρίες για τον Δήμο Ηρακλείου

Μιχάλης Καραμαλάκης: Δεν θα αφήσουμε να χαθούν άλλες ευκαιρίες για τον Δήμο Ηρακλείου

Στην προ ημερών επίσκεψη του Μιχάλη Καραμαλάκη και μελών του συνδυασμού «Ηράκλειο, η Πόλη μας» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο Υποψήφιος Δήμαρχος με φορείς και δημότες της πόλης, στο επίκεντρο βρέθηκε μέσα από σχετικό ερώτημα που τέθηκε, η κατάσταση της περιουσίας του κληροδοτήματος Πανανείου στο Δήμο Ηρακλείου. Εκτός από την επίσημη απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μανώλη Βασιλάκη, υπήρξε μία άκρως σημαντική εξέλιξη, η οποία δεν θεωρούμε ότι είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, αλλά προέκυψε από τις αναζητήσεις και τις πρωτοβουλίες μας, αφορμή των οποίων στάθηκε η επαναφορά του θέματος στη δημόσια συζήτηση.

Είναι πλέον γεγονός ότι η σύσταση του Ιδρύματος Πανανείου εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζουμε πως η δημιουργία του Φορέα-ιδρύματος που θα διαχειρίζεται το κληροδότημα Πανανείου είναι ένα αίτημα που εκκρεμεί από το 1988, 35 περίπου δηλαδή χρόνια. Πριν από 13 χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου είχε προχωρήσει όλες τις διαδικασίες και είχε ολοκληρώσει ακόμη και το καταστατικό του ιδρύματος, ωστόσο η αρμόδια αρχή απέρριψε την ίδρυση καθώς «σκόνταψε» στον σκοπό.

Στο τότε καταστατικό που είχε συνταχθεί είχε περιγραφεί ως σκοπός η διάθεση εσόδων από την αξιοποίηση των 86 ακινήτων για πολιτιστικές δράσεις και ειδικότερα για την ενίσχυση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Ο σκοπός αυτός ήρθε «κόντρα» με τους όρους διαθηκών και διαθετών, με αποτέλεσμα να απορριφθεί από τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών και το Ίδρυμα να μη δημιουργηθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Η ένταξη του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί για την παράταξη μας δικαίωση αλλά και απόδειξη του τρόπου της άσκησης των καθηκόντων μας την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν άλλες ευκαιρίες για το Δήμο Ηρακλείου, δεν θα επιτρέψουμε η αναλγησία και η στασιμότητα να κρατούν την πόλη στάσιμη. Σε κάθε περίπτωση η δημοσιοποίηση του πίνακα από το κτηματολόγιο με τα ακίνητα του Δήμου, θα έλυνε περισσότερες απορίες συμπολιτών μας .

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις