Συναντήσεις του Αλέξη Καλοκαιρινού με τις διοικήσεις Αστικού ΚΤΕΛ και Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου
Συναντήσεις του Αλέξη Καλοκαιρινού με τις διοικήσεις Αστικού ΚΤΕΛ και Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου

Συναντήσεις του Αλέξη Καλοκαιρινού με τις διοικήσεις Αστικού ΚΤΕΛ και Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Με τις διοικήσεις του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, συζητώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των συγκοινωνιών και τις προτάσεις για την επίλυσή τους.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα αναδείχτηκε το κυκλοφοριακό, που εμποδίζει πολλές φορές την ομαλή λειτουργία του συγκοινωνιακού δικτύου εξυπηρέτησης των Δημοτών, όπως τόνισαν,  ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργος Βουλγαράκης και ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Λευτέρης Πετράκης κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων με τον Αλέξη Καλοκαιρινό.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, ανέπτυξε το σχέδιο της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» που προβλέπει μέσα από μια συνολική μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, με προτεραιοποίηση έργων άμεσης απόδοσης, να επιτευχθεί η κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του Δήμου. «Εμείς σχεδιάζουμε την μετατροπή ελεύθερων χώρων σε χώρους στάθμευσης για την αποσυμφόρηση δρόμων και γειτονιών, αλλά καθοριστικός παράγοντας στη μείωση του κυκλοφοριακού, είναι και η ενίσχυση των δημοσίων συγκοινωνιών την οποία υποστηρίζουμε στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Καλοκαιρινός. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί, μέσα από την αύξηση των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ, η δυνατότητα στους Δημότες συνοικιών μακριά από το κέντρο της πόλης να μην αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους, ενώ ανέφερε ότι στο σχεδιασμό του είναι και η ανάπτυξη ενός δικτύου μικρών ηλεκτρικών οχημάτων δημόσιας μεταφοράς, για τη μετακίνηση των πολιτών εντός της ανάπλασης του κέντρου. Μέτρο που μπορεί να εξυπηρετήσει ιδιαίτερα ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

«Ο συνολικός σχεδιασμός που θα υλοποιήσουμε έχει ένα μοναδικό στόχο, την αποσυμφόρηση της πόλης από το κυκλοφοριακό για την εύρυθμη λειτουργία της και ταυτόχρονα η εξυπηρέτηση των δημοτών και των ξένων επισκεπτών» επεσήμανε ο Αλέξης Καλοκαιρινός. Δεν παρέλειψε όμως να κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην αναγκαιότητα επέκτασης των δρομολογίων και προς τα χωριά του δήμου Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργος Βουλγαράκης τόνισε από την πλευρά του ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών να μπουν κανόνες στην κίνηση των οχημάτων, να ληφθούν μέτρα σε περιοχές που επιβαρύνονται πολύ από την κυκλοφορία όπως ο Γιόφυρος και αλλού, αλλά και να συνεχιστεί το επιτυχημένο μέτρο των mini bus – city bus που μεταφέρουν 800.000 επιβάτες το χρόνο. Τέλος, ανάφερε ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του αστικού ΚΤΕΛ, όπως είναι προβλήματα από μονοδρομήσεις, μειωμένα εισιτήρια για ειδικές ομάδες πολιτών, κ.α.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Λευτέρης Πετράκης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα ζητήματα που δυσκολεύουν το έργο των ΤΑΞΙ στην πόλη όπως το κυκλοφοριακό, η μείωση των δρομολογίων λόγω της ανάπλασης του κέντρου, κ.α., ζητώντας μεγαλύτερη έμφαση στην καθαριότητα και περισσότερη αστυνόμευση στο κέντρο καθώς τις βραδινές ώρες πολλοί δρόμοι μετατρέπονται σε ανεξέλεγκτο χώρο στάθμευσης.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός κατέγραψε, όπως συνηθίζει, όλα όσα ειπώθηκαν στις δυο συναντήσεις και εξέφρασε τη βούληση να οικοδομηθεί μια σχέση συνεργασίας που θα οδηγήσει στην ιδανική αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν όλες τις πλευρές – αλλά και τους Δημότες – και τα οποία έχουν να κάνουν και με τη συνολική λειτουργία της πόλης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις