Νεκρός μετανάστης έπειτα από τροχαίο στον Έβρο - Συνελήφθησαν πέντε διακινητές
Νεκρός μετανάστης έπειτα από τροχαίο στον Έβρο - Συνελήφθησαν πέντε διακινητές

Νεκρός μετανάστης έπειτα από τροχαίο στον Έβρο – Συνελήφθησαν πέντε διακινητές

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν πέντε διακινητές μεταναστών, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις σε Ροδόπη και Έβρο.

Συνελήφθησαν πέντε διακινητές, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, καθώς προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μετανάστες. Πρόκειται συνολικά για τρεις ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στον κάθετο άξονα Ελληνοβουλγαρικών συνόρων – Κομοτηνής της Εγνατίας οδού, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν τον έναν ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μετανάστες.

Μετανάστης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο
Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός και διακινητής, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά το όχημα εντοπίστηκε λίγο αργότερα να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ανατραπεί εντός της οδού, ενώ ο δράστης τράπηκε πεζός σε φυγή σε παρακείμενο ρέμα όπου εντοπίστηκε κρυμμένος και συνελήφθη.

Από το ατύχημα τραυματίσθηκαν πέντε μετανάστες οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου ο ένας εξ΄ αυτών απεβίωσε λίγο αργότερα.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον δεύτερο ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία οδό Κήπων -Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μετανάστες.

Στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο βράδυ σε επαρχιακή οδό του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού ο δεύτερος αλλοδαπός διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, Τυχερού, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις