Κοινωνικός Τουρισμός: Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός - Ενεργοποιήθηκαν 102.932 επιταγές
Κοινωνικός Τουρισμός: Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός - Ενεργοποιήθηκαν 102.932 επιταγές

Κοινωνικός Τουρισμός: Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός – Ενεργοποιήθηκαν 102.932 επιταγές

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Συνολικά 102.932 επιταγές έχουν ενεργοποιηθεί μέσω του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ για οικονομικές διακοπές, ενώ ακόμα ενεργοποιήθηκαν 14.848 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός για τον Ιούλιο ήταν η Εύβοια, ενώ σειρά πήραν η Χαλκιδική και η Πιερία.

Οι 15 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα από 1 μέχρι 31 Ιουλίου 2023 είναι οι εξής:

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα στις νήσους Λέρο, Μυτιλήνη, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις και στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της νήσου Σάμου έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%.

Στο νέο πρόγραμμα ισχύουν αυξημένες τιμές επιδότησης, οι οποίες αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή. Επιπλέον, για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Τουρισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις