Μεγάλη φωτιά στο Βελεστίνο: Καίγονται σπίτια και αγνοείται βοσκός!
Μεγάλη φωτιά στο Βελεστίνο: Καίγονται σπίτια και αγνοείται βοσκός!

Μεγάλη φωτιά στο Βελεστίνο: Καίγονται σπίτια και αγνοείται βοσκός!

Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Βελεστίνο είναι πλέον ανεξέλεγκτο και κατευθύνεται προς την ΒΙΠΕ, λόγω των ισχυρών ανέμων, που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή και αλλάζουν διαρκώς φορά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια, για να μην επεκταθούν οι φλόγες στα εργοστάσια που έχουν εύφλεκτα υλικά. Με διαφορά λίγης ώρας από την φωτιά στην Πάλτση του Ν. Πηλίου, φωτιά ξέσπασε στο δρόμο προς Αερινό.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου, αγνοείται ο 45χρονος βοσκός, Αριστείδης Κολιούπας στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, όπου νωρίτερα σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Την ίδια ώρα εστάλη νέο μήνυμα 112 για άλλα δύο χωριά το Διμήνι και το Παλιούρι, αλλά και για την βιομηχανική περιοχή.

Μεγάλη κινητοποίηση για να μην φτάσει η φωτιά στην Χαλυβουργία

Ήδη η φωτιά έχει κάψει μεγάλη έκταση κτηματική στην περιοχή Πλατάνου και κατευθύνεται προς το εργοστάσιο της Σοβέλ. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Παλληκάρη, η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί και σπρώχνουν την φωτιά προς κατοικημένες περιοχές. «Αν συνεχιστεί να φυσάνε έτσι οι άνεμοι, τότε η φωτιά θα φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει» λένε οι κάτοικοι. Από την πρώτη στιγμή επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα 1 ομάδα πεζοπόρο και 2 ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις