Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων – Ποιους αφορά
Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων – Ποιους αφορά

Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων – Ποιους αφορά

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα Σάββατο, 22 Ιουλίου στις 10 π.μ η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων που αφορά στη συμμετοχή στο μητρώο παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ των συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα τα εξής:

1.Οι πάροχοι

Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou-gia-suntaxioukhous-eephka-proen-oaee

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι:

  • Αρχική
  • / Εργασία και ασφάλιση
  • / Αποζημιώσεις και παροχές
  • / Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

2.Οι τιμές επιδότησης

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, ενώ, επιπλέον, προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

3.Πληροφορίες για το Πρόγραμμα

Είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ και για την ακτοπλοϊκή μετάβασή τους σε αυτά. Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη τους είναι απαραίτητο να είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα διαρκεί 12  μήνες. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις.

Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι επιλέγουν το χρονικό διάστημα διαμονής κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος και το τουριστικό κατάλυμα από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος. Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περαιτέρω από  εδώ 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή Enikonomia.gr
Τουρισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις