Ρόδος: Νέο πύρινο μέτωπο από αναζωπύρωση κοντά στα Λάερμα

Δύσκολη θα είναι και η σημερινή νύχτα στη Ρόδο αφού από αργά το απόγευμα σημειώνονται σοβαρές αναζωπυρώσεις έχοντας δημιουργήσει νέα πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, η πιο μεγάλη αναζωπύρωση είναι στην περιοχή των Λαέρμων, ενώ γενικότερα προβλήματα υπάρχουν και στις υπόλοιπες περιοχές που έχει αναπτυχθεί η φωτιά.

Πιο συγκεκριμένα αυτή την ώρα η φωτιά έχει πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς το Φράγμα του Γαδουρά και τα Λάερμα.

Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της κοινότητας Λαέρμων κ. Αναστάσιος Πατούνας, η φωτιά «τρέχει» με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έντασης 6 με 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά είναι ορατή πλέον ακόμη και από περιοχές της ανατολικής πλευράς του νησιού μας, οι οποίες έχουν σκεπαστεί με πυκνό καπνό και στάχτη.

Σημειώνεται, ότι καθώς πλέον έχει νυχτώσει, δεν μπορούν να επιχειρήσουν στο μέτωπο της φωτιάς τα εναέρια μέσα.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και αυτό σημαίνει οτι θα έχουμε μια ακόμη δύσκολη νύχτα για το νησί μας.

Νωρίτερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής αναφερόμενος στη Ρόδο, τόνισε τα εξής: «Αντιμετωπίζουμε αναζωπυρώσεις στον ορεινό όγκο, στο κέντρο του νησιού, και επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις