ΣΥΡΙΖΑ: Στις 15:30 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία - Στο επίκεντρο η εκλογή νέου προέδρου
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 15:30 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία - Στο επίκεντρο η εκλογή νέου προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 15:30 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Στο επίκεντρο η εκλογή νέου προέδρου

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εξετάσει και το θέμα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου

ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 2023

Στις 15:30 συνεδριάζει τελικά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τις 13:00 που ήταν προγραμματισμένο, ενόψει των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.

Η Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να εξετάσει και το θέμα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος μετά την παραίτηση της Πόπης Τσαπανίδου.

Οι εσωκομματικές διαβουλεύσεις στο εσωκομματικό πεδίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Με στόχο την χαρτογράφηση των υδάτων, τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις για την επόμενη μερα του κόμματος. Η Πολιτική Γρμματεία συνέρχεται σήμερα με οδηγό την πλειοψηφική απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης για εκλογή αρχηγού αρχές Σεπτεμβρίου και συνέδριο το Νοέμβριο.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει η απόφαση της Π.Γ. Το κρίσιμο είναι να προσδιοριστεί το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις δύσκολες στιγμές των κομμάτων έχει σημασία η τήρηση των θεσμικών διαδικασιών και το πιο κρίσιμο, πέρα από τις εσωκομματικές εκλογές είναι η κατεύθυνση του κόμματος», τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Υπαρκτές οι διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα

Με επιστολή του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ο Δ. Τεμπονέρας ζητεί τη μετάθεση των διαδικασιών μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Πρέπει να προκύψει ένα αντιπροσωπευτικό συνέδριο, που θα εκλέξει νέα όργανα και φυσικά νέο Πρόεδρο, μέσα από τις υφιστάμενες ή νέες καταστατικές μας διαδικασίες. Κατόπιν τούτων, εκτιμούμε ότι το συνέδριο, πρέπει να γίνει συντεταγμένα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε μια ανοιχτή, επίπονη και επίμονη διαδικασία, χωρίς βιαστικές επιλογές», δήλωσε ο κ. Τεμπονέρας.

Ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, που πιθανότατα θα διεκδικήσουν την ηγεσία έδωσαν το δικό τους πολιτικό στίγμα.

«Θα ήταν λάθος μια αναδίπλωση μας στη «φωλιά» της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ως κόμμα εκφράζουμε και συσπειρώνουμε όλο τον κόσμο από τη ριζοσπαστική Αριστερά έως το προοδευτικό Κέντρο», τόνισε ο Νίκος Παππάς. (Πηγη: Real News)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης από την πλευρά του επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ οφείλει να είναι στην πράξη και όχι στα λόγια, ο κορμός και ο εκφραστής της κυβερνώσας Αριστεράς. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ανάγκη για ένα επιπλέον κόμμα, που θα περιμένει «τις συνθήκες να ωριμάσουν».

Στο ερώτημα αν φταίνε ο πασοκογενείς για την κακή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τον αν πέτυχε ή όχι η Προοδευτική Συμμαχία ο Χρήστος Σπίρτζης απαντά:

«Η Προοδευτική Συμμαχί πέτυχε, ο ΣΥΡΙΖΑα απέτυχε. Όταν μέχρι το Συνέδριο δινόταν μάχη για να ενταχθεί ένας συμπολίτης μας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι «ιδιοκτήτες» δεν άφηναν τους «μουσαφιραίους» να αισθανθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι τους, τότε πολλοί «μουσαφιραίοι» λήγουν την επίσκεψη» .

Ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει την ίδια ώρα ότι «απαιτούνται υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Επιβάλλονται τολμηρές επιλογές και προωθητικές ανασυνθέσεις και όχι απλώς αναπαραγωγή υφιστάμενων τάσεων».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή newsbomb.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις