Kατάθλιψη: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν να την εμφανίσουν κατά 130%
Kατάθλιψη: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν να την εμφανίσουν κατά 130%

Kατάθλιψη: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν να την εμφανίσουν κατά 130%

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η λήψη των αντισυλληπτικών χαπιών στην εφηβεία θα μπορούσε να βοηθήσει τα κορίτσια να διαχειριστούν διαφορετικά γυναικολογικά ζητήματα. Θα μπορούσαν όμως και να κλονίσουν την ψυχολογία τους μελλοντικά;

Σύμφωνα με μια νεότερη μακροσκελή μελέτη, όσες γυναίκες είχαν ξεκινήσει τα συγκεκριμένα σκευάσματα ως έφηβες, διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της κατάθλιψης. Μάλιστα, ακόμα πιο ανησυχητικό θεωρείται το πόρισμα της μελέτης πως όσες λάμβαναν τα αντισυλληπτικά χάπια από το στόμα πριν από τα 20 τους χρόνια είχαν 130% υψηλότερο ποσοστό κατάθλιψης σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν τα χρησιμοποίησαν ποτέ.

Αντίθετα, οι γυναίκες που ξεκίνησαν τις αγωγές ως ενήλικες είχαν ελαφρώς χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σε ποσοστό 92%.

Σύμφωνα με τα νεότερα αυτά στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν στο Epidemiology and Psychiatric Sciences, η πιθανότητα εμφάνισης της κατάθλιψης λόγω των αντισυλληπτικών χαπιών ήταν υψηλότερη μέσα στα δύο πρώτα χρόνια από την έναρξη της αντισύλληψης. Παρόλα αυτά, το ποσοστό με το οποίο οι γυναίκες διαγνώστηκαν με κατάθλιψη μειωνόταν όσο αυξανόταν ο χρόνος που λάμβαναν τις συγκεκριμένες αγωγές.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή ygeiamou.gr
Υγεία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις