Πανηγυρικό το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη - «Νικητής» δηλώνει ο Ανδρουλάκης
Πανηγυρικό το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη - «Νικητής» δηλώνει ο Ανδρουλάκης

Πανηγυρικό το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη – «Νικητής» δηλώνει ο Ανδρουλάκης

ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ 2023

«Νικητής» δηλώνει στους συνομιλητές του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακολουθώντας τη ροή του εκλογικών αποτελεσμάτων και κάνει «επιλογή αντιπολίτευσης» σε σχέση με τις διερευνητικές εκλογές, γνωρίζοντας ότι με τους συσχετισμούς που αναδείχθηκαν από την κάλπη οι δεύτερες εκλογές είναι αναπόφευκτες.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, καθώς τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα μιλούσαν για σημαντική άνοδο των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Παράλληλα, η… κατακόρυφη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με εκείνα του 2019, οδηγεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ότι στις δεύτερες εκλογές δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κλίμα πόλωσης. Επομένως, προσδοκά αύξηση των ποσοστών του με «διαρροές» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο συσχετισμός μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν 1:4 στις εκλογές του 2019, ενώ τώρα έπεσε στο 1:2. Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι θα συνεχίσει στη λογική του «διμέτωπου», ωστόσο τα στελέχη της σημειώνουν ότι με το αποτέλεσμα των εκλογών «η μάχη της κεντροαριστεράς» μόλις ξεκίνησε! Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν δε, ότι η κάλπη δείχνει τον δρόμο, που «αναμφίβολα οδηγεί στην συνέχιση της προσπάθειας για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και δη στο πεδίο των προοδευτικών δυνάμεων».

Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε μονταρισμένο το πλάνο, για την ώρα της ανακοίνωσης του επίσημου αποτελέσματος, από την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα με την ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης, τη γενέτειρά του, την Παρασκευή το βράδυ επέλεξε να κλείσει την προεκλογική εκστρατεία διαμηνύοντας ότι «πάμε με πυξίδα την στρατηγική μας αυτονομία, πάμε να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή, πάμε να γίνουμε η έκπληξη των εκλογών».

Είναι πασιφανές ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας τη λέξη «στρατηγική» δίπλα στην αυτονομία, θέλησε να τονίσει ότι επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι να ενισχύσει το ρόλο του και από τη θέση της αντιπολίτευσης. Χωρίς δηλαδή να ξεκαθαρίσει τις κινήσεις του σχετικά με τη διερευνητική εντολή προχώρησε στην έμμεση περιγραφή του μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού του. Από τη στιγμή δε που δεν αναγκάζεται να σταθεί με ένα πειστικό αφήγημα όσον αφορά στη στάση του για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, στρέφεται στο επόμενο καθοριστική βήμα και στο σκληρό μπρτα ντε φερ πλέον με τον «λαβωμένο» ΣΥΡΙΖΑ. Είχε κατηγορήσει την Κουμουνδούρου πριν την κάλπη για ένα πολιτικό αλαλούμ και ένα θολό μήνυμα- εφεξής θα επιχειρήσει να ανακτήσει ζωτικό χώρο, φιλοδοξώντας ότι η υποχώρηση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί προς όφελος του ΠΑΣΟΚ και στις επαναληπτικές εκλογές.

Η ηγεσία και τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν να αναλάβουν με σταθερά βήματα την «μπαγκέτα» της αντιπολίτευσης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να διολισθήσουν στην πολιτική του λαϊκισμού.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ιστορικό κόμμα, που έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία και dna υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της αντιμετώπισης των ανισοτήτων», εξηγεί έμπειρο στέλεχος, προβλέποντας ότι ναι μεν οι δυσκολίες είναι μπροστά, αλλά και το ΠΑΣΟΚ αποφασισμένο να υποστηρίξει στην πράξη το νέο εγχείρημα. Πώς; Συμβάλλοντας στην υλοποίηση των κεντρικών στόχων, που ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε το πρωί, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο Αρκαλοχώρι.

Όπως είπε: «Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα μειώσει τις ανισότητες, με δημόσια υγεία, με δημόσια παιδεία, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα ελληνόπουλα και, βέβαια, μία βιώσιμη ανάπτυξη, που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ από όλο το λεκανοπέδιο κατευθύνονται για τα “επινίκια” προς τη Χαριλάου Τρικούπη, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κάνει αργότερα -γύρω στις 10 -την πρώτη δήλωση.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή protothema.gr
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις