Τι σχολιάζουν γνωστοί σεισμολόγοι για τον ισχυρότατο σεισμό στη Μεσαρά

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:58 της Πέμπτης, 18 Μαΐου, κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Νέος μεγάλος σεισμός «ταρακούνησε» το Ηράκλειο!

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 8,9 χιλιόμετρα.

Το zougla.gr συνομίλησε με τον καθηγητή Σεισμολογίας, Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος ανέφερε το εξής: «Τις τελευταίες μέρες στην περιοχή υπήρχε σεισμική δραστηριότητα. Προς το παρόν παρακολουθούμε το φαινόμενο. Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν αυτός είναι ο κύριος σεισμός».

Aπό την πλευρά του, ο καθηγητής Σεισμολογίας και Φυσικής της Λιθόσφαιρας του ΑΠΘ και διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής, Κωνσταντίνος Παπαζάχος, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα ανέφερε:

«Είναι μια σεισμική ακολουθία που τώρα ξεκίνησε, είναι σε εξέλιξη ακόμα. Πρόκειται για μια περιοχή με όχι ιδιαίτερα υψηλή σεισμικότητα στο συγκεκριμένο σημείο. Δηλαδή, δεν είναι συνηθισμένη η περιοχή να δίνει ισχυρούς σεισμούς. Λαμβάνοντας υπόψη το βάθος του σεισμού και το ρήγμα που φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί, περιμένουμε να δούμε πρόσθετα στοιχεία. Επίσης, η περιοχή εκεί δεν συνδέεται με τα μεγάλα ρήγματα του ελληνικού τόξου».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις