Αλέξης Τσίπρας από Ηράκλειο: «Η αλλαγή είναι απαίτηση, η δικαιοσύνη είναι ανάγκη, η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα»
Αλέξης Τσίπρας από Ηράκλειο: «Η αλλαγή είναι απαίτηση, η δικαιοσύνη είναι ανάγκη, η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα»

Αλέξης Τσίπρας από Ηράκλειο: «Η αλλαγή είναι απαίτηση, η δικαιοσύνη είναι ανάγκη, η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά σφοδρή επίθεση προς την πλευρά της ΝΔ.

«Η ιστορία καλεί την Κρήτη και η Κρήτη καλεί την ιστορία. Αυτήν την Κυριακή για δεύτερη φορά μετά από 30 χρόνια η Κρήτη ξαναδιώχνει ένα Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου», ενώ πρόσθεσε:

«Πολίτες του Ηρακλείου, απ’ όπου έχω βρεθεί αυτές τις μέρες ένα είναι το συναίσθημα των ανθρώπων: ως εδώ με την αλαζονεία, ως εδώ με την αισχροκέρδεια, ως εδώ με την οικογενειοκρατία, ως εδώ με την αδικία. Και σήμερα εσείς δίνετε αυτό το μήνυμα»

Συνέχισε λέγοντας: «Η θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά της πανδημίας, τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, η προπαγάνδα της ενημέρωσης 107 με τις λίστες Πέτσα, οι υποκλοπές και το παρακράτος, η ακρίβεια που γονάτισε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, τα σπίτια και οι περιουσίες που έβαλαν στο σημάδι τα κοράκια, τα νιάτα που έφυγαν άδικα πριν δύο μήνες. Τίποτα από αυτά και σας το δεσμεύομαι δε θα ξεχαστεί.

Τίποτα από αυτά δε θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. Η αλλαγή δεν είναι ένα σύνθημα που το παίρνουμε από το παρελθόν, αλλά είναι απαίτηση της κοινωνίας, του καθημερινού ανθρώπου, του ανθρώπου της εργασίας, του μικρομεσαίου, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του νέου και κάθε ανθρώπου που θέλει να ζήσει, να αναπνεύσει. Η αλλαγή είναι απαίτηση. Η δικαιοσύνη είναι ανάγκη. Η αξιοκρατία είναι υποχρέωση. Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα και η συγκέντρωσή σας το επιβεβαιώνει. Είναι η πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση».

Παράλληλα, έθεσε και ένα από τα διλήμματα των εκλογών: «Μητσοτάκης ή σταθερότητα. Και η απάντηση είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει η δικαιοσύνη και η σταθερότητα. Σταθερότητα σημαίνει σύγχρονη δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, στήριξη ευάλωτων. Σταθερότητα σημαίνει ασφάλεια στην δουλειά».

Διάβασε επ' ακριβώς την δήλωση του κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Την διάβασα και την ξαναδιάβασα και δεν την πίστευα. Και αναρωτιέμαι πόσο πολύ πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος. Είναι άδικο για την Ελλάδα να έχει έναν πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που δεν νιώθει και δεν νοιάζεται, αυτές είναι οι δύο λέξεις που τον χαρακτηρίζουν».

Έκανε αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών λέγοντας ότι: «ο κ. Μητσοτάκης δεν νοιάζεται για την δημοκρατία, έκανε τις υποκλοπές όπλο του και παρενέβη στους δικαστές».

Πρόσθεσε επίσης: « Η αλλαγή είναι απαίτηση, η δικαιοσύνη είναι ανάγκη, η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα. Η συγκέντρωσή σας και οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα είναι η καλύτερη δημοσκόπηση. Η καλύτερη απόδειξη όμως είναι ο φόβος και ο πανικός του κ. Μητσοτάκη.

Μόλις ήλθε αντιμέτωπος με μία κάπως ζόρικη ερώτηση στο ντιμπέιτ -που δεν ήλθε με εμένα προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από όλους τους αρχηγούς-, ομολόγησε μόνος του το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μόλις είπε ο κ. Ανδρουλάκης ότι θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών και εγώ ότι θα κάνουμε προανακριτική για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δήλωσε χθες, έκλαιγε, ότι θέλουμε να τον βάλουμε φυλακή. Τι φοβάται, γιατί συμπεριφέρεται σαν ένοχος; Έκανε όμως και κάτι πολύ χειρότερο που δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν δίστασε να πει ότι η αντίδραση, ο θυμός, των ανθρώπων που έχασαν τα παιδιά τους είναι εργαλειοποίηση».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης: «Να αξιοποιήσουμε το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" για το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτε. Να ολοκληρώσουμε άμεσα το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Να «τρέξουμε» τον ΒΟΑΚ για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε τα πάντα και ο κύριος Μητσοτάκης όλο δηλώνει «επιτέλους ξεκινά» και τον φορτώνει με διπλά διόδια. Να ξεκολλήσουμε χωρίς καθυστέρηση τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων από το σεισμό στο Αρκαλοχώρι.

Να αποκαταστήσουμε επιτέλους το οδικό δίκτυο στα Χανιά, που έχει πληγεί από τη θεομηνία εδώ και τέσσερα χρόνια! Κι ακόμα έχει σοβαρά προβλήματα. Να καταργήσουμε άμεσα το νόμο 5021/2023, που μετέτρεψε τα πέντε μεγαλύτερα μουσεία, ανάμεσά τους και του Ηρακλείου, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Να ενισχύσουμε το ΕΣΥ στην Κρήτη. Με στήριξη όλων των δημόσιων νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Με δημιουργία νέων ΤΟΜΥ».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Κρήτης να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου:

«Γι’ αυτό η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μας τη Κυριακή θα είναι ταυτόχρονα και εντολή για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης» είπε, ενώ κατέληξε: «Θα κριθούμε όλοι από το λαό μας αυστηρά. Σας καλώ όλους λοιπόν, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, να διαδηλώσετε την Κυριακή τη στήριξη σας στον ΣΥΡΙΖΑ. Να δηλώσετε την απόφασή σας για προοδευτική κυβέρνηση με την ψήφο σας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να υπογράψετε το Συμβόλαιο για την αλλαγή. Σας καλώ να ξαναβάλετε τη Κρήτη μπροστά, σε αυτό το μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο. Σας καλώ να βγάλετε πρώτη δύναμη σε όλη τη Κρήτη τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κορμό της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».

 

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις