Χρυσάνθη Καμπουράκη στο iraklionews.gr: "Θα βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες»
Χρυσάνθη Καμπουράκη στο iraklionews.gr: "Θα βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες»

Χρυσάνθη Καμπουράκη στο iraklionews.gr: "Θα βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Η υποψήφια Βουλευτής Ν.Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσάνθη Καμπουράκη μίλησε στο iraklionews.gr για τους στόχους της μέσω της υποψηφιότητας της στις επερχόμενες εκλογές υπογραμμίζοντας τα "δυνατά" της χαρακτηριστικά ώστε ο κόσμος να την επιλέξει στις κάλπες. 

Η Χρυσάνθη Καμπουράκη κατάγεται από το Δήμο Γόρτυνας. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της Φιλοσοφικής.

Ασχολήθηκε τα πρώτα 8 χρόνια με την ιδιωτική εκπαίδευση ενώ υπηρετεί 28 χρόνια στο Δημόσιο σχολείο.

Είναι πολιτικός αρθρογράφος τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ τον Ιούνιο του 2021, εκδόθηκε το βιβλίο της με τίτλο "Η πολιτική Πορεία της Ελλάδας 2015-20".

Στις εκλογές του 2019 και του 2023 ήταν και είναι υποψήφια Βουλευτής του νομού Ηρακλείου. Στόχος της είναι να συνδράμει στην πολιτική αλλαγή, στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, στην κοινωνική και οικονομική ανάταξη του τόπου, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, στην επικράτηση της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης παντού.

Καλούμε τους νέους και αυτούς που ψηφίζουν πρώτη φορά να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να έχουν μέλλον και προοπτικές στον τόπο τους, χωρίς να χρειαστεί να μεταναστεύσουν.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι μέσα απ’ την υποψηφιότητα σας; Τι θα θέλατε να προσφέρετε στον τόπο σας μέσα από την εκλογή σας;

«Οι προσωπικοί μου στόχοι μέσα από την υποψηφιότητά μου συνδέονται με το πάθος και το μεράκι να προσφέρω στον τόπο μου και στη χώρα μας ευρύτερα, με κύρια προτεραιότητα τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών ζωής των πολιτών. Ο πυρήνας της πολιτικής μου ιδεολογίας είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους, η διάσωση και εφαρμογή των δημοκρατικών αξιών και κοινωνικών αγαθών. Προσωπικός στόχος μου είναι η εκλογή μου ως Βουλευτής του νομού Ηρακλείου, για να παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου και να συμβάλλω στην κοινή προσπάθεια της προοδευτικής κυβέρνησης μας να εξασφαλίσουμε όσα περισσότερα από τα παραπάνω, που δικαιούται και αξίζει η τοπική κοινωνία και ο ελληνικός λαός.

Με την εκλογή μου θα ήθελα, πιο συγκεκριμένα, να προσφέρω στον τόπο μου την εξασφάλιση των δημόσιων δωρεάν κοινωνικών αγαθών της Υγείας για όλους συμπεριληπτικά, αφού η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό και χρέος της πολιτείας να το προστατεύει, ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης. Δημόσια επίσης δωρεάν, ποιοτική Παιδεία, δημοκρατική, ανθρωπιστική σε όλες τις βαθμίδες. Με ενδιαφέρει άμεσα επιπλέον η ανάπτυξη του τόπου μου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες, προστατεύοντας η κυβέρνηση μας τα εργασιακά δικαιώματα, το εισόδημα, για την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων. Βασική ακόμα προτεραιότητα δίνω στα έργα υποδομών και ασφάλειας, για την πρόοδο και ευημερία της τοπικής κοινωνίας, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού.»

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα δικά σας «δυνατά» χαρακτηριστικά που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ώστε να σας ψηφίσει;

«Ζητώ την ψήφο των πολιτών, γιατι θα την τιμήσω και θα υπερασπιστώ τα δικαιώματα τους. Ως Βουλευτής θα βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες, θα τους ενημερώνω, θα ακούω τα προβλήματά τους, θα μεταφέρω τα αιτήματά τους, θα είμαι η φωνή και η δύναμη τους, ο δικός τους άνθρωπος. Είμαι άνθρωπος της προσφοράς, όντας καθηγήτρια, της επικοινωνίας, της ενσυναίσθησης και των όμορφων ανθρώπινων σχέσεων.»

Θεωρείτε ότι πρέπει επιτέλους οι γυναίκες να αρχίσουν να επηρεάζουν περισσότερο το κοινοβούλιο και να έχουν λόγο εντός της Βουλής

«Ο αριθμός των γυναικών στο κοινοβούλιο είναι δίκαιο και εποικοδομητικό να αυξηθεί, γιατι έχουν να προσφέρουν πολλά με τη δυναμικότητα και τις ευαισθησίες τους. Η Βουλή πρέπει να πάψει να είναι ανδροκρατούμενη, να ενισχυθεί η γυναικεία κοινοβουλευτική δράση, για πιο προοδευτικά και δημοκρατικά νομοθετήματα, για ισχυρό κοινωνικό κράτος, ενίσχυση της Δικαιοσύνης και του κράτους Δικαίου.»

Αισθάνεστε σαν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι μπορείτε να ανατρέψετε την κατάσταση και η Ελλάδα απ’ την 22α του Μάη να είναι όντως καλύτερη;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα του λαού, γιατί έχει ένα πλήρες πρόγραμμα ρεαλιστικό, κοστολογημένο στα 5,6 δις ευρώ ετησίως, ανακούφισης των ανθρώπων από τη θηλιά της ακρίβειας, με τη μείωση των τιμών, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και στα βασικά είδη, παιδικές τροφές, γάλα και ψωμί στο 0%. Με τη μείωση επίσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, δύο μέτρα για τα οποία, επειδή δεν τα εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ, πλήρωσε ο ελληνικός λαός το 2022, σε σύγκριση με το 2021, περισσότερα 7 δις ευρώ φόρους. Από τη δεύτερη ημέρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσουμε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τρία άρθρα: Το πρώτο είναι οι παραπάνω μειώσεις τιμών, το δεύτερο η ακύρωση των πλειστηριασμών και η προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης. Το τρίτο αφορά την κατάργηση από τον φετινό Ιούνιο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, του κόφτη που στερεί ετησίως σε 20.000 υποψηφίους το πανεπιστήμιο, για να δημιουργήσει πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια. Τέλος σαν βασικό άξονα θα αναφέρω το δίκαιο, αποτελεσματικό κράτος, δίπλα στον πολίτη, ψηφιακά σύγχρονο, με διαφάνεια, αξιοκρατία, λογοδοσία, χωρίς διαπλοκή και διαφθορά, που θα σέβεται το δημόσιο χρήμα και θα καταργήσει τις ασυλίες, για να είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο.»

Τι θα έπρεπε να έχει γίνει απ’ την τωρινή κυβέρνηση και πιστεύετε ότι δεν έγινε; Θα είναι αυτές οι διορθωτικές κινήσεις προτεραιότητα σας εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπηρέτησε πιστά τα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Διαχειρίστηκε τις κρίσεις, για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι ημέτεροι, οι ισχυροί του πλούτου και φτωχοποίησε βίαια τον ελληνικό λαό. Υποβάθμισε παράλληλα τα κοινωνικά αγαθά, το δημόσιο χαρακτήρα τους, της Υγείας, της Παιδείας, για να ενισχύσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ξεπούλησε τη ΔΕΗ και πληρώνουν τριπλάσιο και τετραπλάσιο το ρεύμα τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γίνονται πολλές ρευματοκοπές, ενώ η καθημερινότητα των πολιτών με τις ανεξέλεγκτες ανατιμήσεις, έχει γίνει αβίωτη. Πολλά εκτός τούτων φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς κυριάρχησαν, απευθείας αναθέσεις 10 δις ευρώ, άλλα 10 δις πήρε από τις τσέπες του λαού, με την αισχροκέρδεια ιδιωτική και κρατική. Διέλυσε την πραγματική οικονομία, κλείνουν ΜμΕ και άλλες είναι με το λουκέτο στο χέρι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με το πρόγραμμα της δεσμεύεται να τα σταματήσει όλα αυτά τα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά έργα και τις ολέθριες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το "συμβόλαιο της πολιτικής αλλαγής", που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, στο Λαύριο,
πριν δύο εβδομάδες. Τα 11 άρθρα του αφορούν πολλά τις πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης, για την άμεση βοήθεια στον κόσμο, που υποφέρει από τα δεινά της αντιλαϊκής πολιτικής της απερχόμενης κυβέρνησης. Αφορούν στην ανακούφιση της κοινωνικής πλειοψηφίας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων τους σε όλα τα πεδία. Δημοκρατία, λοιπόν και Δικαιοσύνη παντού, αποτελεί το βασικό άξονα, που θα κινηθεί η φιλολαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.»

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους που βρίσκονται στο δίλημμα της ψήφου και ιδίως εκείνους που δεν έχουν ξανά ψηφίσει; Γιατί να προτιμήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ;

«Καλούμε τους νέους και αυτούς που ψηφίζουν πρώτη φορά να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να έχουν μέλλον και προοπτικές στον τόπο τους, χωρίς να χρειαστεί να μεταναστεύσουν. Η κυβέρνηση μας θα βοηθήσει τους νέους, με τα προαναφερθέντα μέτρα και επιπλέον με το ολιστικό πρόγραμμα στέγης, επιδότησης ενοικίου, ενίσχυσης του εισοδήματος της οικογένειας, του επιδόματος των παιδιών και της μητέρας. Σέβεται τους νέους και τα έννομα δικαιώματα τους, με τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, των δημόσιων Πανεπιστημίων και τη δωρεάν Παιδεία. Σέβεται τους νέους με την αξιοκρατία, την ισονομία και το κράτος Δικαίου, για την αξιοπρεπή διαβίωση τους και τη διασφάλιση της ευρωπαικής κανονικότητας, ώστε να είναι περήφανοι για την Ελλάδα.»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις