Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στην Αποκεντρωμένη για το θέμα της μετάκλησης εργατών από τρίτες χώρες
Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στην Αποκεντρωμένη για το θέμα της μετάκλησης εργατών από τρίτες χώρες

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στην Αποκεντρωμένη για το θέμα της μετάκλησης εργατών από τρίτες χώρες

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας επισκέφθηκε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και συναντήθηκε με την Γραμματέα Μαρία Κοζυράκη, τη Συντονίστρια Χαρίκλεια Καργιολάκη και τη Διευθύντρια Αμαλία Μυρωνάκη-Παπαδάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν το θέμα της έλλειψης εργατών γης, ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που πλήττει καίρια τον κλάδο της αγροτικής οικονομίας, όπως και τον τομέα του τουρισμού. Όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης αυτό το μείζον θέμα, του τέθηκε σε όλες τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις αγροτικές περιοχές του νομού Ηρακλείου. Ενώ η έλλειψη εργαζομένων στις τουριστικές περιοχές έχει τεθεί και από τις επιχειρήσεις του τουρισμού σε μια χρονιά που αναμένεται νέο ρεκόρ επισκεπτών στην Κρήτη.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ασφαλώς προς τη θετική κατεύθυνση όπως η πρόσφατη ρύθμιση που έρχεται να συνεπικουρήσει ουσιαστικά τη διαδικασία που υπάρχει για τους μετακαλούμενους πολίτες τρίτων χωρών που δίνει τη δυνατότητα σε όσους πολίτες βρίσκονται στη χώρα και δεν έχουν ρυθμίσει το καθεστώς διαμονής τους να μπορούν να δηλωθούν για τρεις συν τρεις μήνες ή η νομοθετική ρύθμιση για δυνατότητα πενταετούς εργασίας.

Η επίλυση όμως του προβλήματος και ενίσχυση των αγροτικών περιοχών με εργάτες γης και των τουριστικών επιχειρήσεων με το αναγκαίο προσωπικό δεν θα πρέπει να κωλυσιεργεί αλλά να βελτιωθούν χρονικά όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Οι αγροτικές εργασίες γίνονται σε συγκεκριμένους χρόνους με συγκεκριμένες ανάγκες εργατικού δυναμικού. Η ανάγκη των τουριστικών επιχειρήσεων είναι για συγκεκριμένη περίοδο.

Πρέπει όλοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση και υλοποίηση λύσεων, όπως η υπογραφή συμφωνιών με τρίτες χώρες, και γρήγορων πρακτικών στο θέμα των εργατών γης και της στελέχωσης των τουριστικών μας επιχειρήσεων ώστε να μην παρουσιαστούν και τη φετινή χρονιά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον αγροτικό τομέα το 2022.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις