Παύλος Μπαριτάκης στο iraklionews.gr: "Δεν είμαι ο άνθρωπος των υποσχέσεων, αλλά των πράξεων και των έργων"

Ο υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο Ν. Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης, αποκαλύπτει τις προθέσεις του στο iraklionews.gr, μιλώντας για την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου.

Στη συνέντευξή του, αναφέρεται στη μοναδική φιλοδοξία που τον ώθησε να συμμετάσχει στις φετινές εκλογές, αναλύοντας την τετραετία της ΝΔ και αναδεικνύοντας τα συμπεράσματα που αποκόμισε. Επιπλέον, αναφέρεται στα κριτήρια που θα καθορίσουν την εξέλιξη του "πολιτικού παιχνιδιού".

Αναφέρει επίσης για το τι θεωρεί αναγκαίο για την ανάπτυξη του Ηρακλείου, ενώ μοιράζεται το μήνυμά του προς τους συμπολίτες του. Επιπλέον, αναλύει τις δυνατότητές για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Παύλου Μπαριτάκη στο iraklionews.gr

Μετά από μια αξιοπρόσεκτη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, μέσα από τη θητεία ως Δήμαρχος Βιάννου και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, πήρατε την απόφαση να κατεβείτε ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, τι σας ώθησε σε αυτή την κίνηση;

«Η απόφαση μου ήταν απόλυτα συνειδητή και έπειτα από ώριμη σκέψη. Όπως γνωρίζουν όλοι προέρχομαι από τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας, γνωρίζω τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και συμμετέχω ως σήμερα ανελλιπώς στα Κοινά, αναλαμβάνοντας πάντα το μερίδιο της ευθύνης και του χρέους που μου αναλογεί ως ενεργός πολίτης και χωρίς να έχω στο μυαλό μου τίποτα άλλο πέραν από την ανιδιοτελή προσφορά.

Μοναδική φιλοδοξία και στόχος μου είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Μοναδική φιλοδοξία και στόχος μου είναι να είμαι χρήσιμος στον τόπο και τους ανθρώπους του. Να βοηθήσω με κάθε τρόπο, σε δύσκολους καιρούς, για ένα πιο στέρεο και ελπιδοφόρο αύριο.

Η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί την πολιτική δύναμη που στις μέρες μας ανανεώνεται, εξελίσσεται, στηρίζοντας πάντα τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Αλλάζει, μεγαλώνει αξιοποιεί νέες δυνάμεις, χωρίς να μεταβάλλεται στις βασικές ιδέες, αρχές και αξίες. Είναι η Παράταξη που μου δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσω να προσφέρω, από τη στιγμή που έχω ακόμη πάρα πολύ ενέργεια, όρεξη, πείσμα και θέληση να βοηθήσω, με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα όλων μας και να πάμε μπροστά, αλλάζοντας πράγματα και καταστάσεις, με γνώμονα πάντα τις επόμενες γενιές, τα παιδιά μας»

Τι συμπέρασμα αφήνει ο απολογισμός διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία;

«Είναι αναμφίβολο γεγονός πως στη διάρκεια της τετραετίας που ολοκληρώνεται, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά από καταστάσεις που ήταν είτε πρωτόγνωρες, όπως η πανδημία, είτε εξαιρετικά δύσκολες, όπως η ενεργειακή κρίση. Αυτό όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει ως άλλοθι, για την εφαρμογή μιας κυβερνητικής Πολιτικής, η οποία οδήγησε τους πολίτες στα όρια της φτωχοποίησης, με αύξηση του κόστους διαβίωσης και μια οικονομική ασφυκτική κατάσταση πρωτοφανή. Μια καθημερινότητα εξαιρετικά δύσκολη, η οποία δεν μπορεί να ανακουφιστεί με «ασπιρίνες» τύπου pass και «καλαθιών του νοικοκυριού».

Η χώρα, οι πολίτες, έχουν ανάγκη από ένα στρατηγικό σχεδιασμό, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο…

Η χώρα, οι πολίτες, έχουν ανάγκη από ένα στρατηγικό σχεδιασμό, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο μεν, αλλά ικανό να οδηγήσει την κοινωνία έξω από το αδιέξοδο που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια. Οι πολίτες μετά από μια πολυετή μνημονιακή οικονομική κρίση, μετά από την υγειονομική κρίση και πέρα από την ενεργειακή κρίση, έχουν ανάγκη να δουν – για να το πω απλά – μια «άσπρη μέρα». Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει και σχέδιο και πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να ξαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των συμπολιτών μας»

Ποια είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν το «πολιτικό παιχνίδι» και πώς θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει με αξιώσεις το ισχυρό ποσοστό που ζητάει;

«Νομίζω ότι μιλάμε για τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων χρόνων, στις οποίες ο κόσμος, οι ψηφοφόροι, πρέπει προτού πάνε στην κάλπη για να ψηφίσουν, να κάνουν έναν απολογισμό και να αναλογιστούν τι έχει συμβεί και τι εχουν περάσει ως σήμερα. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως θέλουν να δουν να διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό την επομένη των εκλογών και ποιες «φωνές» θέλουν να τους εκπροσωπούν εντός και εκτός Κοινοβουλίου, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έχει αποδείξει πως δεν παίζει το «παιχνίδι» της τοξικότητας και της πόλωσης…

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έχει αποδείξει πως δεν παίζει το «παιχνίδι» της τοξικότητας και της πόλωσης, όπως η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα κόμμα με ξεκάθαρες απόψεις, με «κρυστάλλινο» λόγο και πάνω από όλα με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει προτάσεις και μέτρα, άκρως υλοποιήσιμα, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Είμαι σίγουρος, ότι οι Έλληνες, οι οποίοι αναγνωρίζουν τα παραπάνω στοιχεία στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τελικά θα δώσουν στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, ένα ισχυρό ποσοστό, προκειμένου η χώρα να μπει ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά»

Τι θεωρείτε ότι χρειάζεται το Ηράκλειο για την περαιτέρω ανάπτυξή του;

Ο Νομός Ηρακλείου, είναι μια περιφερειακή Ενότητα στην οποία έχουμε δει να γίνονται πράγματα και να λαμβάνονται πρωτοβουλίες και δράσεις. Είναι όμως όσα έχουν γίνει ως σήμερα αρκετά; Νομίζω πως όχι. Τα προβλήματα, τόσο σε κομβικούς τομείς, όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών είναι πολλά. Βλέπουμε πως μείζονα ζητήματα παραμένουν άλυτα κάτι που διαπιστώνω και εγώ, μέσα από τις συναντήσεις, τις επισκέψεις που πραγματοποιώ και τις συζητήσεις στις οποίες μετέχω. Στον Τομέα της Υγείας η κατάσταση χρόνο με το χρόνο πάει από το κακό στο χειρότερο. Έχουμε δύο μεγάλα νοσοκομεία στο Ηράκλειο, τα οποία είναι υποστελεχωμένα, με ελλείψεις σε υποδομές, με προσωπικό κουρασμένο από τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, με συνέπεια να καταγράφονται προβλήματα και επιπτώσεις στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Δυο νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία αντί να στηριχθούν, επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο, καθώς στο σύνολο του ο τομέα της Δημόσιας Υγείας στην Κρήτη νοσεί. Βλέπουμε ότι στο Λασίθι η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί τη συγχώνευση τους αντί την ενίσχυση τους. Βλέπουμε Κέντρα Υγείας, τα οποία πάσχουν σε εξοπλισμό και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αποτέλεσμα λοιπόν αυτής της κατάστασης, είναι πάρα πολλά περιστατικά καθημερινά να μεταφέρονται σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, που όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω φόρτου εργασίας! Την ίδια ώρα, οι λίστες για μια απλή εξέταση ή ένα χειρουργείο, αντί να εξαλειφθούν, μεγαλώνουν, σπρώχνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα.

Στην Παιδεία, βλέπουμε σχολεία παλιά και σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνα. Βλέπουμε αίθουσες χωρίς δασκάλους, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας, με νομοσχέδια, όπως αυτό για τις εξετάσεις PISA, θέλει να οδηγήσει και αυτόν τον τομέα σε τέλμα!

Στον Τουρισμό, βλέπουμε πως τη στιγμή που τα μηνύματα για την Κρήτη, τόσο τη φετινή χρονιά, όσο και τα επόμενα χρόνια είναι άκρως ενθαρρυντικά, οι συνθήκες για τους χιλιάδες εργαζόμενους είναι εξοντωτικές, χωρίς διασφάλιση δίκαιων αμοιβών. Όσο για τον Πρωτογενή Τομέα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν κάθε δίκιο να αισθάνονται αδικημένοι, αφού τόσο διαχρονικά, όσο και τα τελευταία χρόνια, δεν εχουν νιώσει τη στήριξη της Πολιτείας, με συνέπεια να ασφυκτιούν, κάτω από το βάρος της αύξησης του κόστους παραγωγής, των πρώτων υλών και των καυσίμων.

Σε επίπεδο υποδομών και έργων, θα έλεγα ότι ο Νομός Ηρακλείου πάσχει.

Σε επίπεδο υποδομών και έργων, κλείνοντας, θα έλεγα ότι ο Νομός Ηρακλείου πάσχει. Είδαμε να κατασκευάζεται ο δρόμος Ηράκλειο – Μεσαρά, ο οποίος παρουσιάστηκε ως μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που όμως από τη μια δεν πληροί βασικές προδιαγραφές, από την άλλη παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα. Βλέπουμε τώρα να κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη για τη σύνδεση του με τη νότια Κρήτη. Βλέπουμε μεγάλα έργα, όπως το Φράγμα Πλακιώτισσας και η εκτροπή του Πλατύ Ποταμού να είναι στις «καλένδες». Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες αναφέροντας συγκεκριμένα προβλήματα. Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως ο Νομός Ηρακλείου, έχει ανάγκη από ένα σχέδιο και άμεσες αποφάσεις για να μπει σε μια νέα ουσιαστική αναπτυξιακή πορεία»

Τι υπόσχεστε με την εκλογή σας στους υποψήφιους ψηφοφόρους και ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εάν εκλεγεί;

«Δεν είμαι ο άνθρωπος των υποσχέσεων, αλλά των πράξεων και των έργων, κάτι που έχω αποδείξει μέσα από την πολυετή μου πορεία στα Κοινά και την Αυτοδιοίκηση, Πρώτου και Δεύτερου βαθμού, την οποία και υπηρετώ ως σήμερα.

Να γίνω η φωνή των πολιτών στο Κοινοβούλιο

Αυτό λοιπόν που θα ήθελα να στείλω ως μήνυμα προς τους συμπολίτες μας, είναι πως στόχος μου με τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο Νομό Ηρακλείου, δεν είναι άλλος από το να γίνω η δική τους φωνή στο Κοινοβούλιο. Όραμα μου είναι να υπηρετήσω την κοινή μας προσδοκία και να εργαστώ για ένα καλύτερο αύριο».

Το ερώτημα που καίει όλο τον κόσμο. Δίνετε πιθανότητες να υπάρξει κυβέρνηση από τις κάλπες της 21ης Μαΐου; Είστε ανοικτοί σε συνεργασίες;

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σε αυτό το θέμα έχει ξεκάθαρες θέσεις, τις οποίες έχει εκφράσει πρώτος από όλους ο πρόεδρος μας ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Για να μιλήσουμε με ασφάλεια θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα που θα βγάλει η κάλπη στις 21 Μάη, καθώς τα πάντα είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων και μεταβλητών.

Κρίσιμη συνθήκη για το πολιτικό σκηνικό στο σύνολο του είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να λάβει ένα ισχυρό ποσοστό

Επαναλαμβάνω όμως πως κρίσιμη συνθήκη για το πολιτικό σκηνικό στο σύνολο του είναι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να λάβει ένα ισχυρό ποσοστό, μια εντολή εμπιστοσύνης από τους πολίτες, για να αποτελέσει έναν δυνατό πολιτικό πόλο, την επομένη των εκλογών»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις