Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος ο Μανόλης Καλομοίρης – Το σκεπτικό της απόφασης

Ο 31χρονος Μανόλης Καλομοίρης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, στη δίκη του δευτέρου βαθμού για το διπλό φονικό στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης αποφάσισε ομόφωνα την εύρεση του κατηγορούμενου ως υπαιτίου στη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη, ενώ επίσης τον κρίνει ομόφωνα ένοχο για τις κατηγορίες παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Αξίζει να τονίσουμε πως το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι ο κατηγορουμενος λειτούργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στη δίκη αυτή του δευτέρου βαθμού, ένας από τους τρεις συνήγορους υπεράσπισης αναφέρθηκε στην επιθυμία του κατηγορούμενου να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της υποδειγματικής συμπεριφοράς του μέσα στη φυλακή.

Η δίκη αυτή ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και συνεχίστηκε τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, με την αναμονή για την τελική απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το διπλό φονικό στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020. με κατηγορούμενο τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη Μανόλη για τη δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, συνεχίστηκε μέσα στον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ σήμερα αναμένεται να πέσει η αυλαία με την έκδοση της απόφασης.

Πρωτόδικα ο Μανόλης Καλομοίρης είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν επτά ετών για τις υπόλοιπες πράξεις. Ο ίδιος, στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 10 Νοεμβρίου, είχε δηλώσει ότι η εικόνα του νεκρού πατέρα του δεν του άφησε λογική σκέψη και ζήτησε από τους δικαστές να τον κρίνουν δίκαια.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις