Η Μεσσαρά καθώς φιλοξενεί μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση, με 120 αθλητές από όλο τον κόσμο!
Η Μεσσαρά καθώς φιλοξενεί μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση, με 120 αθλητές από όλο τον κόσμο!

Η Μεσσαρά καθώς φιλοξενεί μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση, με 120 αθλητές από όλο τον κόσμο!

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στο επίκεντρο η Κρήτη και για ακόμα μια φορά η Μεσσαρά καθώς φιλοξενεί μία παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση, με 120 αθλητές από όλο τον κόσμο! Ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Μαΐου, με τη διεξαγωγή του 1ου εταπ στην περιφέρεια Ηρακλείου, με έναρξη και τερματισμό το ιστορικό φρούριο-Κούλες Ηρακλείου.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε μήκος διαδρομή της φετινής διοργάνωσης (187,7 χλμ), αλλά και εκείνη με τα περισσότερα υψομετρικά (2.561μ.).

Η διαδρομή που πραγματοποίησαν οι αθλητές, ήταν ουσιαστικά ένας αριστερόστροφος κύκλος μέσα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Οι αθλητές ξεκίνησαν στις 11:00 το πρωί και κατευθύνθηκαν νότια, προς τον ηλιόλουστο νότο, περνώντας έξω από  την ιστορική Φαιστό, τις Μοίρες και το Τυμπάκι, τον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, τα επιβλητικά χωριά Ζαρός και Βορίζια, έχοντας για παρέα τον περήφανο Ψηλορείτη και τοπία μοναδικού φυσικού κάλους. Η διαδρομή συνεχίστηκε στην άνω Μεσσαρά, τα χωριά Χάρακας και Μελέσες, επιστρέφοντας στη συνέχεια μέσω Αρκαλοχωρίου προς τα βόρεια παράλια.

Ο Δήμαρχος Φαιστού, κ.Γρηγόρης Νικολιδάκης, δήλωσε: «Είναι τιμή μας να φιλοξενεί ο τόπος αυτός τέτοιες διοργανώσεις. Ο Δήμος Φαιστού αγαπάει τον αθλητισμό και έμπρακτα επενδύει σε αυτόν. Ο αθλητισμός είναι επένδυση για το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας ενώ ο αθλητικός τουρισμός βοηθά στην προβολή της χώρα μας στο εξωτερικό.

‘Ένα μεγάλο μπράβο αλλά και ευχαριστώ, στο υφυπουργείο αθλητισμού και στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το σύνολο του έργου στην περιοχή της Μεσσαράς, την αμέριστη και απλόχερη βοήθεια του, την προθυμία του να συμβάλει τα μέγιστα για την προβολή και ανάπτυξη του τόπου μας».

Μέσα από το απαιτητικό άθλημα της ποδηλασίας αναδεικνύονται τα πανέμορφα μέρη της Κρήτης. Η πεδιάδα της  Μεσσαράς και οι ορεινές περιοχές περιφερειακά της Μεσσαράς, αποτελούν εκπληκτική διαδρομή για άθληση και εξερεύνηση τοπίων μοναδικής ομορφιάς.

Ο Δήμαρχος, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, παραβρέθηκε στην τελετή απονομής, το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Ηρακλείου, συγχαίροντας την διοργάνωση και τους αθλητές.

Εδώ, με τον νικητή της κατηγορίας “Καλύτερου Νέου Αθλητή U23”, Λόγκαν Κάρι, της ομάδας Bolton Equities Black Spoke, από τη Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις