Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην Χερσώνα, στην Ουκρανία όπως ανακοίνωσε η τοπική στρατιωτική διοίκηση.

Οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στόχων σε ουκρανικές πόλεις.

Οι δυνάμεις του Κιέβου διαβεβαίωσαν πως κατέρριψαν τους περισσότερους ρωσικούς πυραύλους.

Ο Ολεξάντρ Προκούντιν, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Χερσώνας, κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό πως έβαλε στο στόχαστρο «κατοικημένες ζώνες» και «δημόσιο κτίριο στο κέντρο της Χερσώνας».

«Ένας άνθρωπος είναι νεκρός και άλλοι τρεις, ανάμεσά τους ένα παιδί, τραυματίστηκαν», ανέφερε ο κ. Προκούντιν μέσω Telegram. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πόλη βομβαρδίστηκε οκτώ φορές μέσα σε 24 ώρες.

Στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ (ανατολικά), ρωσικό πυραυλικό πλήγμα τραυμάτισε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ανέφερε μέσω Telegram ο αξιωματούχος Σερχίι Λισάκ.

Στην πόλη Πάβλοχραντ «19 πολυώροφα κτίρια, 25 κατοικίες, έξι σχολικά και προσχολικά κτίρια και 5 καταστήματα υπέστησαν ζημιές», σύμφωνα με τον ίδιο.

Κίεβο: Καταρρίφθηκαν 15 από τους 18 πυραύλους

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωνε πως συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τους «δεκαπέντε από τους δεκαοκτώ» πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Περί τις 02:30 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], οι Ρώσοι εισβολείς επιτέθηκαν (…) χρησιμοποιώντας στρατηγικά βομβαρδιστικά» και «εκτόξευσαν 18 πυραύλους Κρουζ», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Βάλερι Ζαλούζνι, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Κατά τον ίδιο, καταστράφηκαν 15 από τους 18 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν.

Μια απόρρητη ειρηνευτική αποστολή του Βατικανού για την Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πάπας Φραγκίσκος κατά την πτήση που τον μετέφερε στην Ρώμη μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ουγγαρία.

«Η ειρήνη ενδιαφέρει όλους. Εγώ είμαι διατεθειμένος να κάνω ό, τι χρειάζεται. Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια αποστολή, η οποία όμως δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Θα δούμε», είπε ο Φραγκίσκος.

«Θεωρώ ότι η ειρήνη επιτυγχάνεται πάντα δημιουργώντας νέους διαύλους, όχι με κλειστή στάση. Η έκκληση μου είναι να δημιουργούνται πάντα σχέσεις, νέοι δίαυλοι φιλίας», πρόσθεσε.

Ο ποντίφικας, τέλος, επιβεβαίωσε ότι, έπειτα από σχετικό αίτημα του Κιέβου, η Αγία Έδρα καταβάλλει προσπάθειες με στόχο την επιστροφή των παιδιών που οι Ρώσοι έχουν μεταφέρει από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Enikos.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις