Τι θα πει στο αυριανό διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός

Στο διάγγελμά του αύριο ο πρωθυπουργός, δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα, αλλά θα καλέσει και πάλι τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Κι αυτό καθώς τις τελευταίες ημέρες και λόγω των μέτρων που ισχύουν- και δεν επιτρέπουν στους ανεμβολίαστους την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης, παρά μόνο με rapid test στα μαγαζιά- φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα στους εμβολιασμούς και για την 1η δόση και για την 3η.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση Πιερρακάκη ότι κλείστηκαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες 192 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση, ενώ μόνο τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, κλείστηκαν 27 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση και 105 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση.

Την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων θέλουν την πανδημία να βρίσκεται στην κορύφωσή της και να εκτονώνεται τις επόμενες ημέρες και πάντως πριν από τις γιορτές.

"Θα πάμε σε μια κορύφωση των κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, αλλά η κορύφωση των διασωληνώσεων και των θανάτων θα έρθει 2-3 εβδομάδες αργότερα" δήλωσε ο καθηγητής Τζανάκης. "Η αύξηση που βλέπουμε είναι στα 200-300 κρούσματα επιπλέον από αυτά που έχουμε σήμερα. Άλλες μέρες θα είναι λίγο πάνω από τα 8.000, άλλες γύρω στα 7.000 και άλλες κάτω από τα 7.000. Πάντως, στις γιορτές θα έχουμε μια αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών", επισήμανε.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να εξαγγείλει νέα μέτρα, καθώς και οι εμβολιασμοί έχουν πάρει και πάλι εμπρός και αναμένεται ύφεση του 4ου κύματος προσεχώς, αλλά θα επισημάνει απευθυνόμενος στους πολίτες ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν. Με στόχο να πιεστούν όσο περισσότεροι γίνεται να κάνουν το εμβόλιο.

Στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα έχουν πρόσβαση στους σε εσωτερικούς χώρους, οπότε θα περάσουν τις μέρες των γιορτών στο σπίτι τους και όχι σε καταστήματα εστίασης και χώρους ψυχαγωγίας. Επίσης, ο πρωθυπουργός θα επισημάνει ότι δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός για τους εμβολιασμένους.

Αλλωστε όπως δήλωσε και ο γιατρός Καπραβέλος, επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες δεν είναι μόνο μια πανδημία των ανεμβολίαστων, αλλά μια τραγωδία των ανεμβολίαστων…

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις