Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης στο iraklionews.gr “Θα είμαι πάντα δίπλα στους πολίτες, αυτό μόνο μπορώ να υποσχεθώ”

Ο υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Νομό Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης “ανοίγει τα χαρτιά του” στο iraklionews.gr, σχετικά με την υποψηφιότητα του στις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου.

Ο μόλις 28 χρονών, νεαρός πολιτικός, φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο με τη Νέα Δημοκρατία.

Κατέχει πτυχία Νομικής και Πολιτικών Επιστημών, αλλά και θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ υπογραμμίζει ότι «το μεγάλο πλεονέκτημα της Κρήτης είναι οι άνθρωποί της, η φιλοξενία της και το δυναμικό της».

Ο ίδιος μιλώντας στο iraklionews.gr αναφέρει ότι αυτό είναι το «κεφάλαιο» που θέλει να υπηρετήσει και να αναδείξει!

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

1.      Τι σας έκανε να κατεβείτε υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία στο Ηράκλειο Κρήτης;

«Για μένα πολιτική σημαίνει «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος θα φτιάξω τον κόσμο. Και αν χαθεί, εγώ θα φταίω», όπως μας λέει και ο σπουδαίος κρητικός Νίκος Καζαντζάκης στο βιβλίο του «Ασκητική».

Σημαίνει να είσαι Πολίτης. Να συμμετέχεις στα κοινά. Να συμμετέχεις σε αυτά που αφορούν τη γενιά σου. Να έχεις λόγο αλλά και ευθύνη.

Ζούμε πράγματι σε μία εποχή που η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι της μόδας, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ανθρώπων. Οι νέοι είναι απογοητευμένοι. Στη νεολαία κυριαρχεί η αδιαφορία για την Πολιτική και αρκετές φορές η απαξίωση για το πολιτικό σύστημα. Όχι πάντα άδικα. Οι νέες γενιές και οι νέοι άνθρωποι βλέπουν να διαμορφώνονται πολιτικές και να λαμβάνονται αποφάσεις για λογαριασμό τους, χωρίς τη συμμετοχή τους.

Είναι όμως λύση η αδιαφορία και η απαξίωση; Ασφαλώς και όχι. Η αποχή, η άκριτη «κριτική διάθεση» κατά πάντων δεν συμβάλλει σε τίποτα θετικό. Η άρνηση δεν είναι λύση στα προβλήματα μας. Το πολιτικό σύστημα δεν είναι κάτι άυλο. Κάτι εξωγενές που μας επιβάλλεται από κάποιους άλλους. Το πολιτικό σύστημα, είμαστε όλοι εμείς. Μόνο η ενεργή συμμετοχή μας, η συμμετοχή των νέων γενιών σε αυτό, η προσπάθεια να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας μπορεί να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.»

«Ένας αγώνας με διπλό στόχο. Πρωτιά στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, αυτοδυναμία στην Ελλάδα.»

2.      Πως κρίνετε τα πολιτικά δρώμενα της χώρας αυτή τη στιγμή;

«Η χώρα μας οδηγείται σε εκλογές την 21η Μαΐου. Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εις τας δυσμάς του κοινοβουλευτικού βίου της σε μία προσπάθεια αποσταθεροποίησης ψήφισε το νόμο της απλής αναλογικής. Ένα εκλογικό σύστημα που δεν δίνει λύσεις αλλά δημιουργεί προβλήματα. Που οδηγεί σε ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια. Σε κυβερνήσεις συνεργασίας, ετερόκλητων πολιτικών. Σε κυβερνήσεις της μη απόφασης. Αλήθεια φανταστείτε μία κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25. Η απόλυτη «πολιτική Βαβέλ». Ευτυχώς με την ψήφο του ο ελληνικός λαός θα αποτρέψει μια τέτοια «πολιτική τερατογέννεση». Τις παγίδες ακυβερνησίας και περιπέτειας που κρύβει η απλή αναλογική. Παγίδες που θα ακυρωθούν με ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Και με αυτοδυναμία στην επόμενη κάλπη.»

3.      Πως κρίνετε τη θέση και την εικόνα της χώρας αυτή τη στιγμή;

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, αποκατέστησε το διπλωματικό γόητρο της χώρας. Με τις πολύ σημαντικές διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψε με την Αίγυπτο και την Ιταλία για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, με τις αμυντικές συμφωνίες συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενίσχυσε το διεθνή ρόλο της Πατρίδας μας. Μία απόλυτα επιτυχημένη διεθνής παρουσία που κορυφώθηκε με την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.»

4.      Τι συμπέρασμα αφήνει ο απολογισμός διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ως αξιωματική αντιπολίτευση έταζε τα πάντα στους πάντες. Έσκιζε μνημόνια, καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, βαρούσε νταούλια. Και ως κυβέρνηση έφερε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και χρέωσε την ελληνική κοινωνία με 200 δις ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία το 2019 δεσμεύτηκε προεκλογικά να μειώσει το βάρος της υπερφορολόγησης που επέβαλλε στον ελληνικό λαό η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή τη δέσμευση την μετουσίωσε σε πράξη. Μειώσαμε τα τελευταία 4 χρόνια 29 φόρους. Μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές. Μειώσαμε την ανεργία. Φέραμε επενδύσεις στις χώρα που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας. Αυξήσαμε τρεις φορές τον κατώτατο μισθό. Και όλα αυτά έγιναν μέσα από δύο παγκόσμιες κρίσεις. Την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία και την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε η απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Και στις δύο κρίσεις στηρίξαμε έμπρακτα τα ελληνικά νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις. Απλώσαμε δίχτυ προστασίας στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Θωρακίσαμε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων, με την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, των τριών φρεγατών. Ενισχύσαμε τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας. Και είμαστε έτοιμοι με την ψήφο του ελληνικού λαού να συνεχίσουμε τολμηρά μπροστά. Με συνέπεια για τη σταθερότητα της χώρας.»

5.      Ποια είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν το «πολιτικό παιχνίδι» και πως θα καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να διεκδικήσει με αξιώσεις το ισχυρό ποσοστό που ζητάει;

«Το απτό και μετρήσιμο έργο της Νέας Δημοκρατίας την τετραετία που πέρασε. Όλα αυτά που σας περιέγραψα παραπάνω. Αλλά και η επιθυμία του ελληνικού λαού να προχωρήσουμε μπροστά, με συνέπεια και σταθερότητα. Και στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας», «Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ» γιατί αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών, η απάντηση του ελληνικού λαού θα είναι συντριπτική γιατί πλέον έχει απόλυτη γνώση των πεπραγμένων και των δύο. Και η απάντηση θα είναι κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.»

6.      Τι υπόσχεστε με την εκλογή σας στους υποψήφιους ψηφοφόρους και ποιοι είναι οι στόχοι της Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου αν εκλεγεί;

«Η Νέα Δημοκρατία την περίοδο της διακυβέρνησή της έβαλε την Κρήτη στο χάρτη των υποδομών. Τρία εμβληματικά έργα για το νησί μας μπήκαν επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Ο Βόρειος Οδικός Άξονας, το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι και η ηλεκτρική διασύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Τρία σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη της οικονομίας στην Κρήτη. Που θα δώσουν ώθηση και στον Τουρισμό μας και στον πρωτογενή τομέα. Αλλά πέρα από τα μεγάλα και σημαντικά είναι η ώρα της υλοποίησης πολλών μικρών έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Νότιος οδικός άξονας, αντιπλημμυρικά έργα, κατασκευή δρόμων, Φράγμα της Πλακιώτισσας.

Από την πρώτη στιγμή που δήλωσα «παρών» στις εκλογικές διαδικασίες υποσχέθηκα ένα πράγμα στους συμπολίτες μου. Και σε αυτούς που θα με ψηφίσουν και σε αυτούς που δεν θα με ψηφίσουν. Και σε αυτούς που θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και σε αυτούς που δεν θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Θα είμαι πάντα δίπλα τους.»

7.      Θεωρείτε εύκολη την εκλογική αναμέτρηση;

«Οι εκλογές τελειώνουν μέχρι να μετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Και όλα τα στελέχη του κόμματός μας δίνουμε με πολύ μεγάλη ένταση τη μάχη για την εκλογική επιτυχία της Νέας Δημοκρατίας. Ένα αγώνα με διπλό στόχο. Πρωτιά στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, αυτοδυναμία στην Ελλάδα.»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις