Χρήστος Στρατάκης: Τα άτομα με αναπηρίες ζητούν σεβασμό, ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και δομές στήριξης
Χρήστος Στρατάκης: Τα άτομα με αναπηρίες ζητούν σεβασμό, ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και δομές στήριξης

Χρήστος Στρατάκης: Τα άτομα με αναπηρίες ζητούν σεβασμό, ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και δομές στήριξης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ηρακλείου, κο Βιδάκη Γιώργο, τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών κο Γερώνυμο Χαράλαμπο, αλλά και άλλα μέλη των Διοικήσεών τους, είχε την Τρίτη ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Χρήστος Στρατάκης. 

Οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία, έθεσαν στον κ.Στρατάκη σημαντικά ζητήματα, όπως η αλλαγή του Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένες σοβαρές παθήσεις, αλλά και την ανάγκη για ελεγκτικούς μηχανισμούς στην συνταγογράφηση φαρμάκων για τους ασθενείς, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα υπερσυνταγογράφησης, ειδικά για άτομα με αναπηρίες. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης περισσότερων δομών φιλοξενίας ΑμεΑ αλλά και τη δυνατότητα απασχόλησής τους ώστε να μπορούν να έχουν μια ανεξάρτητη διαβίωση.
Ο κ.Στρατάκης συνεχάρη τους εκπροσώπους των ατόμων με αναπηρία, καθώς ειδικά εδώ στο Ηράκλειο και την Κρήτη οι οργανώσεις α’ και β’ βαθμού λειτουργούν συνεργατικά και με πληθώρα παρεμβάσεων για τα φάρμακα, τις θεραπείες, την ιατροφαρμακευτική φροντίδα υπέρ των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, ενώ εδώ και πολλά χρόνια επιτελούν ένα τιτάνιο έργο, αυτό της μεταφοράς ανάπηρων μαθητών σε σχολεία με ειδικά αυτοκίνητα καθημερινά.

Ακόμα, καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας να αφήσει εκτός σύνθεσης του νέου ΔΣ του ΕΟΠΠΥ, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, κάτι που συνιστά μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική.

Τέλος, πρότεινε ένα νέο μοντέλο μετεξέλιξης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της διαύγειας ώστε να επιτυγχάνεται και ο ουσιαστικός έλεγχος στις δαπάνες και τις παροχές ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, ενώ για τις δομές φιλοξενίας και ενσωμάτωσης των ΑμεΑ, πρότεινε να γίνουν συμπράξεις κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης, πιθανόν και άλλων φορέων, εκκλησίας κλπ ώστε να μπορέσουν τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις