Ανείπωτος θρήνος στο τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Σκευάκη (pics)

Ανείπωτος πόνος στο τελευταίο αντίο για τον σπουδαίο λυράρη της Κρήτης Νίκο Σκευάκη, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 92 ετών.

Νίκος Διακουμάκης ή Σκευάκης: Ο δεύτερος Θεός για το Τυμπάκι (pics)

Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου, βρέθηκαν στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου κρητικού λυράρη στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου Τυμπακίου, όπου αποχαιρέτισαν έναν σπουδαίο καλλιτέχνη της κρητικής παράδοσης.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, γνωστοποίησε πως ως ελάχιστος φόρος τιμής προς το πρόσωπο του Νίκου Σκευάκη, θα δοθεί το όνομα του στην πλατεία του Τυμπακίου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών κρητικής μουσικής Γαλάτιος Μοσχονάς και ο πρώην πρόεδρος Καλλιτέχνες κρητικής μουσικής Γιάννης Κουφαλιτάκης, οι οποίοι αποχαιρέτησαν τον μεγάλο καλλιτέχνη.

Γεννημένος στο Τυμπάκι Πυργιωτίσσης του Νομού Ηρακλείου από την ηλικία των 14 ετών έγινε λάτρης της Κρητικής λύρας ενός οργάνου που δεν άφησε ποτέ από τα χέρια του μέχρι και τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Έχοντας ακούσματα του τοπικού καλλιτέχνη Φραγκή Στυλιανάκη και του πασίγνωστου Θανάση Σκορδαλού τα οποία των επηρέασαν βαθύτατα, έγινε πολύ γρήγορα περιζήτητος σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση παρά το νεαρό της ηλικίας του. Το 1969 εγκατέλειψε το χωριό του και σαν ανήσυχος καλλιτέχνης και άνθρωπος που ήταν, κατάφερε και τραγούδησε σε πολλά κέντρα της Αθήνας με τεράστια επιτυχία.

Η Κρήτη χάνει έναν από τους πρωτεργάτες της λύρας, ο οποίος έμαθε σε πάρα πολλούς την δεξιοτεχνία και την αγάπη προς την κρητική παράδοση…

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις