Στην τελική ευθεία για τις εκλογές- O Πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές- O Πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές- O Πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετέβη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης  για να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής.

“Έχω την χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού συμβουλίου, με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της βουλής και την προκρηξη εκλογών στις 21 Μαΐου”, είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά της θητεία της” είπε ο κ. Μητσοτάκης που κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία: “Οι εκλογές είναι μία μεγάλη γιορτή της Δημοκρατιας. Εύχομαι να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχεριημάτων, μακριά από τοξικότητες που δεν ταιριάζουν στο γενικότερο κλίμα των καιρών… Εύχομαι η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και απευθύνομαι ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές στοίχημα για όλους μας. Να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα κρίνουν το δικό τους μέλλον και να μην επιλέξουν την αποχή”.

Γύρω στις 12:00 αναμένεται να σταλεί δήλωση του Πρωθυπουργού, στην οποία θα υπογραμμίζει πως η ανάγκη για διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης και για οικονομική σταθερότητα, αλλά και το ζητούμενο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας επιβάλλουν τον σχηματισμό ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή.

Το απόγευμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή το διάταγμα για τη διάλυσή της, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και των κανόνων που τη διέπουν, ενώ από την Κυριακή το πρωί ξεκινά η προεκλογική περίοδος και οι περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών στα ΜΜΕ.

Την Παρασκευή έγιναν οι ανακοινώσεις για τους δύο υπηρεσιακούς υπουργούς, οι οποίοι λαμβάνουν θέση για να οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές.

Η καθηγήτρια Καλλιόπη Σπανού αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Μάκη Βορίδη και ο Άκης Σκέρτσος κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Γιάννη Οικονόμου

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις