Ηράκλειο: Θλίψη για το χαμό του αγαπητού δασκάλου
Ηράκλειο: Θλίψη για το χαμό του αγαπητού δασκάλου

Ηράκλειο: Θλίψη για το χαμό του αγαπητού δασκάλου

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Βαρύ πένθος στο Καμηλάρι του δήμου Φαιστού, για τον θάνατο του Γιώργου Αλεξανδράκη, του δασκάλου που με τη ζωή και το έργο του τίμησε τον τόπο καταγωγής του.

Ο Γιώργος Αλεξανδράκης έφυγε από τη ζωή την ημέρα του Πάσχα και η κηδεία του θα γίνει σήμερα στον τόπο του τόσο αγαπούσε, το Καμηλάρι.

Σύμφωνα με το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, η περιοχή «αποχαιρετά έναν σπουδαίο άνθρωπο του πνεύματος, έναν άνθρωπο που αγαπούσε τον τόπο του και βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη, έναν άνθρωπο βαθιά θρησκευόμενο και πρότυπο ήθους και αξιοπρέπειας. Αύριο αποχαιρετούμε όλοι συγγενείς και φίλοι τον δάσκαλο Γιώργο Αλεξανδράκη από το Καμηλάρι.

Ήταν τέκνο φτωχής μα ευσεβούς οικογένειας, που για το ήθος της είχε να λέει όλη η τοπική κοινωνία. Από μικρό παιδί παρά τη δυσκολία των καιρών είχε μεγάλη αγάπη προς τα γράμματα και κατακτούσε τίτλους αριστείας, κατάφερε και μπήκε στην Παιδαγωγική Ακαδημία και έγινε Δάσκαλος. Το λειτούργημα (και όχι επάγγελμα) του δασκάλου το άσκησε για πολλές δεκαετίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Μαζί με την αείμνηστη σύζυγό του την Καίτη (δασκάλα και αυτή) ήταν παράδειγμα για όλους ο τρόπος ζωής τους και η αφοσίωσή τους στο λειτούργημα του δασκάλου. Ένας τρόπος ζωής που χαρακτηρίζεται πρώτον από την μεγάλη αγάπη προς τα παιδιά, τους μαθητές τους, και δεύτερον από την συνεχή προσπάθεια για μάθηση. Εργάστηκε στα τελευταία χρόνια της καριέρας του και από την θέση του Επιθεωρητή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και απολύθηκε με τον τιμητικό τίτλο του Παρέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Συνταξιούχος πλέον δεν σταματά το έργο του στην εκπαίδευση. Βοηθάει με την πείρα του σαν ειδικός σύμβουλος στη συγγραφή πολλών βιβλίων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Συμμετέχει σε πολλά σεμινάρια και γράφεται σαν φοιτητής στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο.

Αυτό όμως που του αρέσει περισσότερο δηλαδή η διάδοση της γνώσης το συνεχίζει διοργανώνοντας πολλές φορές διαλέξεις, ομιλίες και εκδηλώσεις στα χωριά της Μεσαράς και ιδιαίτερα στο χωριό του το Καμηλάρι που το αγαπούσε ιδιαίτερα.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα ήταν το φιλανθρωπικό του έργο. Μαζί με την σύζυγο και συμπαραστάτη του στη ζωή την Καίτη, παρείχαν βοήθεια οικονομική και υλική όπου θεωρούσαν ότι υπήρχε ανάγκη χωρίς να αφήσουν να διαρρεύσει τίποτα γιατί ήθελαν να παραμείνουν στην αφάνεια.

Την ημέρα κατάνυξης για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη την ημέρα του Πάσχα αποφάσισε Ο Κύριος Ιησούς Χριστός να τον πάρει κοντά του (αφού πρώτα είχε λάβει το Μ. Σάββατο το σώμα και αίμα του Θεού ημών)

Το Σάββατο 22 Απριλίου και ώρα 1:00 μ.μ θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και θα μείνει για πάντα στα χώματα που αγάπησε.. Στο Καμηλάρι του δήμου Φαιστού!

Ας είναι αιωνία η μνήμη του…»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις