Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ζητούν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου - «Απελπιστική κατάσταση»
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ζητούν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου - «Απελπιστική κατάσταση»

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ζητούν οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου – «Απελπιστική κατάσταση»

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Απελπισμένοι είναι πλέον οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου εδώ και 19 μήνες, έπειτα από τον τραγικό σεισμό που τους άλλαξε τη ζωή.

Οι διαδικασίες για την αδειοδότηση επισκευής και ανοικοδόμησης των κτηρίων, όσο και τα γενικότερα θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση της σεισμόπληκτης περιοχής έχουν βαλτώσει, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων «Η Ελπίδα».

Μάλιστα, με την ανακοίνωση απευθύνονται προσωπικά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι: «κατά την επίσκεψή σας στο Αρκαλοχώρι σαν πρωθυπουργός, είχατε δεσμευθεί ότι δεν θα μας ξεχάσετε όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας και μάλιστα θεωρήσατε τον σεισμό ως ευκαιρία για να δημιουργηθεί μια νέα σύγχρονη πόλη».

Επιθυμία των σεισμόπληκτων είναι μία συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη.

Ανοιχτή επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Η κατάσταση στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, δεκαεννέα μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 είναι απελπιστική. Έχουν βαλτώσει τόσο οι διαδικασίες για την αδειοδότηση επισκευής και ανοικοδόμησης των κτηρίων όσο και τα γενικότερα θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση της σεισμόπληκτης περιοχής, σε αντίθεση με τη Βόρεια Εύβοια, όπου ήδη υλοποιούνται οι 72 μελέτες του επιχειρησιακού σχεδίου, που εκπονήθηκε για την περιοχή.

Ο Σύλλογός μας προσπάθησε με πολλές παρεμβάσεις, επιστολές και συνεχείς επαφές με θεσμικούς φορείς να προωθήσει τη λύση για τριάντα τρία θέματα που είχαν αποτυπωθεί ως τα πλέον σημαντικά αλλά δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση από τους Υπουργούς και τους αρμόδιους φορείς.

Έτσι προχωρήσαμε σε έκτακτη γενική συνέλευση 12/03/2023, στην οποία αποφασίστηκε να κατατεθεί ψήφισμα στην Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με έντεκα ζητήματα τα οποία κρίθηκαν ως επείγοντα και απαραίτητα να επιλυθούν κατά προτεραιότητα ανάμεσα στα οποία:

α) η αλλαγή και η απλοποίηση των διαδικασιών έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης και

β) η άμεση διενέργεια διαβούλευσης για την εκπόνηση του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου για την περιοχή.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή agonaskritis.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις