Η συμμετοχή μου στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Η συμμετοχή μου στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η συμμετοχή μου στο εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

  Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμένα η συμμετοχή μου στο εθνικό ψηφοδέλτιο της προοδευτικής παράταξης, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κόμμα εξουσίας, ‘’τέκνον των κοινωνικών αναγκών’’ και των λαϊκών αιτημάτων.

Το μεράκι και το πάθος της προσφοράς στους συνανθρώπους μας και στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία αποτελεί το κεντρικό κίνητρο να είμαι υποψήφια Βουλευτής, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, στο ψηφοδέλτιο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η πολιτική παράταξη μας διακρίνεται για την ανθρωποκεντρική ιδεολογία, τις κοινωνιοκεντρικές αρχές, τις δημοκρατικές αξίες, το κοινωνικό αποτύπωμα της πολιτικής της  και της ασκούμενης εξουσίας.

Η προοδευτική κυβέρνηση της Ελλάδας 2015-2019 ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χρεοκοπημένης χώρας μας, της φτωχοποιημένης κοινωνίας και της διαλυμένης οικονομίας, από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Πέτυχε την κοινωνική, οικονομική και εθνική ανάταξη και αναγέννηση, μέσα από πρωτοβουλίες και αναπτυξιακά μέτρα, που κέρδισαν το θαυμασμό και των πιο δύσπιστων δανειστών και ευρωπαίων αξιωματούχων.

Αντιμετώπισε δραστικά την ανθρωπιστική κρίση, ενίσχυσε τα κοινωνικά αγαθά, της Υγείας, της Παιδείας, αποκατέστησε δικαιώματα,  εργασιακές  κατακτήσεις, τη βιωσιμότητα της κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων. Σε πρωτόγνωρες δύσκολες συνθήκες, με σκληρή δουλειά, υπευθυνότητα, ‘’καθαρά χέρια’’ και σεβασμό στους κόπους του ελληνικού λαού, πέτυχε να βγάλει την Ελλάδα  από τα μνημόνια, να ρυθμίσει το δημόσιο χρέος, να εξασφαλίσει την έξοδο στις αγορές χρήματος, με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, κερδίζοντας τη διεθνή εμπιστοσύνη.

Έδωσε μάχες, με πολιτική βούληση και αξιοπρέπεια, διεκδίκησε για την αδικημένη Ελλάδα, γεύτηκε νίκες κια ήττες. Θωράκισε τη Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, σεβάστηκε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Γέμισε τα δημόσια ταμεία της χώρας, πρωτόγνωρο γεγονός στην μεταπολιτευτική ιστορία μας.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατέλαβε την εξουσία με ψεύτικες θετικές υποσχέσεις, κυβέρνησε κάνοντας τα  αντίθετα, ως ακραία νεοφιλελεύθερη, εκμεταλλευόμενη τις κρίσεις ως ευκαιρία, υπηρέτησε επιτελικά, αυταρχικά, αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά, ως οδοστρωτήρας, την ισοπέδωση ολών των προηγούμενων κατακτήσεων. Γκρέμισε, έχοντας σύμμαχο τα συστημικά ΜΜΕ, δικαιώματα, ελευθερίες, δημοκρατικές αρχές και επιτεύγματα που χτίστηκαν με κόπο και θυσίες. Επισύρει για όλα αυτά, την καταδίκη των πολιτικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών Οργανισμών, διασύροντας την Ελλάδα.

Νοιάστηκε ανελλιπώς, κατά την τετραετή θητεία της, για τα συμφέροντα της οικονομικής και  πολιτικής ελίτ, εις βάρος των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας. Έβαλε πάνω από όλα τα κέρδη των ολίγων ισχυρών του πλούτου, εξυπηρέτησε την αισχροκέρδεια αυτών, σε βάρος των καταναλωτών. Τους πολλούς τους μετέτρεψε σε θύματα της ανεξέλεγκτης, συνεχιζόμενης ακρίβειας, κάνοντας διαρκείς επιθέσεις στο εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του πρωτογενούς τομέα, των λαϊκών στρωμάτων, με αποτέλεσμα τη βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Η εξαθλίωση των ευάλωτων κοινωνικών τάξεων συνεχίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που ισχύει για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Τώρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι για τα δύσκολα, θα κληθούμε ξανά από τον ελληνικό λαό, να τον βγάλουμε από τα αδιέξοδα και τα δεινά, που επισυσσώρευσε ξανά στις πλάτες του η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή, ενώ την Ελλάδα την είχαμε βγάλει από τα μνημόνια, συνέχισε να κυβερνά με τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα, μετατρέποντας σε γολγοθά την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξαναχτίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, που ξαναγκρέμισε η αντικοινωνική πολιτική της ΝΔ, ως αδιόρθωτος υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων. Θα εφαρμόσουμε το ολοκληρωμένο, συγκεκριμένο, κοστολογημένο, νέο κυβερνητικό πρόγραμμα μας, της κοινωνικής και οικονομικής σωτηρίας, το οποίο καταθέσαμε, δημοσιοποιήσαμε και δεσμευτήκαμε για την υπολοίηση του, ως ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο απαντά στις τωρινές κοινωνικές ανάγκες.

Θα καταργήσει όλα τα αντικοινωνικά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη η προοδευτική, συμμαχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αρχίζοντας από τις 22 Μαίου το δύσκολο έργο, που θα της αναθέσει ο εντολοδότης ελληνικός λαός.

Συμμετέχω και εγώ, με αίσθημα ικανοποίησης, περηφάνιας και ευθύνης, σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια, αρχικά στην εξασφάλιση της βασικής προϋπόθεσης, να είναι πρώτο κόμμα στις Βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαίου  ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για τη συγκρότηση της προοδευτικής δημοκρατικής κυβέρνησης, από την πρώτη κάλπη.

Στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε, στην πρώτη γραμμή, με τη δική σας στήριξη και ενθάρρυνση, το σκληρό αγώνα υλοποίησης του απαιτητικού προγράμματός μας. Αφορά στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, στην προστασία των δικαιωμάτων τους, στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, του κόσμου της εργασίας, του πρωτογενούς τομέα, στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική συνολικά αναγέννηση της πατρίδας μας.

Θα αφοσιωθούμε στη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών, στην προστασία της ζωής, στην αποκατάσταση της ασφάλειας, της δημοκρατικής και σύχγρονης λειτουργίας των θεσμών. Βασική μας στόχευση είναι μια ευημερούσα, αλληλέγγυα κοινωνία, με περιορισμένες ανισότητες, με ενισχυμένο το εισόδημα των πολιτών, που θα διαμορφώνει ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά, με γνώμονα το συλλογικό και εθνικό συμφέρον.

Αυτά αποτελούν βασικά αναπτυξιακά μέτρα, που εγγυώνται την ανοδική πορεία της Ελλάδας, την ευυποληψία της, αλλά και την καθοριστική συμβολή της σε μία ευρωπαική πορεία αναπτυξιακή, δημοκρατική και ειρηνική.

Όλα αυτά είναι δίκαια και θα παλέψουμε, με ισχυρή πολιτική βούληση, να γίνουν πράξη! Το φως της αλήθειας, θα διαλύει στο δρόμο μας τα επικίνδυνα σκοτάδια.. Μαζί θα τα καταφέρουμε!

Χρόνια πολλά!! Καλή Ανάσταση πολιτική, κοινωνική, εθνική!

Χρυσάνθη Καμπουράκη, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν.Ηρακλείου

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις