Φραγκίσκος Λαμπρινός στο iraklionews.gr: «Δουλειά και ισχυρή εκπροσώπηση, αυτά υπόσχομαι μόνο»
Φραγκίσκος Λαμπρινός στο iraklionews.gr: «Δουλειά και ισχυρή εκπροσώπηση, αυτά υπόσχομαι μόνο»

Φραγκίσκος Λαμπρινός στο iraklionews.gr: «Δουλειά και ισχυρή εκπροσώπηση, αυτά υπόσχομαι μόνο»

Ο υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στον Νομό Ηρακλείου Φραγκίσκος Λαμπρινός «ανοίγει τα χαρτιά του» στο iraklionews.gr, μιλώντας για την υποψηφιότητα του στις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου.

Για πάνω από 20 χρόνια ασκεί μαχόμενη δικηγορία, με κύρια αντικείμενα απασχόλησης το Ποινικό και το Εμπορικό Δίκαιο και είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω από το 2011. Ωστόσο πήρε την απόφαση να θέλει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, διεκδικώντας τη θέση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Ο ίδιος, μιλώντας στο iraklionews.gr αναφέρεται για το Ηράκλειο, για τις υποδομές στην πόλη, για τα τωρινά πολιτικά δρώμενα που επικρατούν στην χώρα μας, ενώ έδωσε την υπόσχεση πως θα υπάρξει μόνο δουλειά και δυνατή εκπροσώπηση, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη παρακάτω:

Τι σας έκανε να κατεβείτε υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής;

«Από μικρός είχα «πάθος» με τα κοινά, ωστόσο μετά από δύο δεκαετίες στη μαχόμενη δικηγορία θεωρώ ότι τώρα η στιγμή είναι κατάλληλη γι’ αυτό το βήμα. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι ο φυσικός μου πολιτικός χώρος και, επιπλέον, κατά τη γνώμη μου είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί σήμερα να εκφράσει αυθεντικά τη δημοκρατική παράταξη και την κεντροαριστερά. Τοποθετείται με σύγχρονο πολιτικό λόγο και έχει πάρει «διαζύγιο» με το λαϊκισμό».

«Να προσφερθούν ισχυρά κίνητρα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις»

Τι θεωρείτε ότι χρειάζεται το Ηράκλειο για την περαιτέρω ανάπτυξή του;

«Χρειάζεται βελτίωση της νοοτροπίας μας, να αποκτήσουμε συλλογική συνείδηση και να πάρουμε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπισθεί η βία σε κάθε της μορφή. Χρειάζεται να στηριχθεί το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα και το καλλιτεχνικό μας δυναμικό, να αναδειχθούν αναξιοποίητα στοιχεία – ειδικά στην ενδοχώρα- και να ενισχυθούν αυτά που ήδη προωθούνται.

Να προσφερθούν ισχυρά κίνητρα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των Ηρακλειωτών της διασποράς. Πρέπει να υπάρξει καλύτερη και περισσότερο αποτελεσματική διασύνδεση της επιχειρηματικότητας και των ερευνητικών μας ιδρυμάτων».

Τι είναι αυτό που θα διεκδικήσετε από άποψη υποδομών αλλά και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά θέματα, με την εκλογή σας για το Ηράκλειο και για την χώρα γενικότερα;

«Πρέπει να ασχοληθούμε πιο εντατικά με τη θωράκιση του τόπου από τις φυσικές καταστροφές, να δούμε τις υποδομές εκείνες που «γερνάνε» και καθίστανται μη ασφαλείς και να αξιοποιήσουμε εκείνες που θα αντικατασταθούν από άλλες ή θα καταστούν ανενεργές. Σε προτεραιότητα στην ατζέντα μου είναι ο ΒΟΑΚ, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι και η σύνδεσή του με τη Μεσσαρά, καθώς και η εκτροπή του ποταμού Πλατύ».

«Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιήσει ήδη, δίνει έμφαση στις μεταρρύθμισες που πρέπει να γίνουν, υποστηρίζοντας την ανάγκη λειτουργίας ενός ισχυρού και δίκαιου κοινωνικού κράτους»

Πώς κρίνετε τα πολιτικά δρώμενα της χώρας αυτή τη στιγμή;

«Η πλειοψηφία των ανθρώπων – με βάση τις επαφές και τις συζητήσεις που έχω κάνει όλο αυτό το διάστημα – φαίνεται να ζητάει την αλλαγή και να είναι έτοιμη γι΄αυτήν. Δε φαίνεται να μπορεί να εκπροσωπηθεί από το δίπολο Μητσοτάκη – Τσίπρα. Απέναντι στο αίτημα αυτό, της αλλαγής, και απέναντι στην συντήρηση, είτε δεξιά είτε αριστερή, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιήσει ήδη από το Δεκέμβριο του 2022, δίνει έμφαση στις μεταρρύθμισες που πρέπει να γίνουν, υποστηρίζοντας την ανάγκη λειτουργίας ενός ισχυρού και δίκαιου κοινωνικού κράτους».

Πώς κρίνετε την θέση και την εικόνα της χώρας τη δεδομένη στιγμή;

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δε θα λέγαμε ότι έχει και τις καλύτερες επιδόσεις δεδομένου ότι είναι η 3η από το τέλος χώρα της ευρωζώνης σε όρους ΑΕΠ, η 5η από το τέλος σε επίπεδο ετήσιου μισθού, ενώ η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 40%. Είναι μία χώρα που προωθεί την ανισότητα, αφού οι γυναίκες λαμβάνουν 10% χαμηλότερο μισθό σε σχέση με τους άνδρες.

Είναι πρώτη χώρα στην ανεργία των γυναικών, ενώ το ποσοστό ανεργίας στους νέους αγγίζει το 32,3%. Το τελευταίο διάστημα, σημειώνονται διαρκείς ανατιμήσεις στα τρόφιμα. 7 στους 10 Έλληνες δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς και 8 στους 10 νέους πιστεύουν ότι ζουν σε μία χώρα διεφθαρμένη. Χρειάζεται πολλή δουλειά και διαφορετική πολιτική κατεύθυνση για να αλλάξουν τα πράγματα».

«Δεν μου αρέσει ο μηδενισμός, ωστόσο θεωρώ ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πέτυχε»

Τι συμπέρασμα αφήνει ο απολογισμός διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία;

«Δεν μου αρέσει ο μηδενισμός, ωστόσο θεωρώ ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πέτυχε. Εφάρμοσε μία άδικη και βαθιά συντηρητική φορολογική πολιτική που ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς. Ακολούθησε και ακολουθεί μία επιδοματική πολιτική ως βασικό μέσο άσκησης κοινωνικής πολιτικής που είναι προβληματική και μη αποτελεσματική σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των κερδών των ισχυρών, ενώ οι ανισότητες βαθαίνουν. Ενισχύει και προωθεί την ευημερία των μεγάλων συμφερόντων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Δεν προστατεύει τους αδύναμους δανειολήπτες και δεν βοηθάει ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα. Επέβαλε μία αξιολόγηση άδικη προς τους εκπαιδευτικούς κι ένα νόμο – πλαίσιο για τα ΑΕΙ που ενισχύει τις πελατειακές σχέσεις».

«Δουλειά και ισχυρή εκπροσώπηση, αυτά υπόσχομαι μόνο»

Τι υπόσχεστε με την εκλογή σας στους υποψήφιους ψηφοφόρους και ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εάν εκλεγεί;

«Δουλειά και ισχυρή εκπροσώπηση, αυτά υπόσχομαι μόνο. Αφουγκράζομαι τους συμπολίτες μου και θα μιλάω για τα θέματα που τους απασχολούν, προσπαθώντας με συνέπεια και διαρκή αγώνα να επιτύχω το αυτονόητο: να μπορούμε να ζούμε και να δημιουργούμε σε μία «κανονική» χώρα, στην οποία δε θα χρειάζεται ένας γνωστός για να κάνεις τη δουλειά σου. Να ζούμε και να δραστηριοποιούμαστε σε ένα δίκαιο περιβάλλον.
Οι τέσσερις βασικές, πρωταρχικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ είναι:

  • Το 10% του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθυνθεί στην υγεία.
  • Να δοθεί ένα τέλος στις διορισμένες διοικήσεις σε δημόσιους οργανισμούς και νοσοκομεία
  • Να δημιουργηθούν 150.000 κοινωνικές κατοικίες στα μεγάλα αστικά κέντρα για τα νέα ζευγάρια και τους φοιτητές.
  • Να συσταθεί εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τις εθνικές εκλογές ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια».

Θεωρείτε εύκολη αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

«Καμία εκλογική αναμέτρηση δε θεωρώ ότι είναι εύκολη. Στην παρούσα αναμέτρηση, ιδιαίτερα κρίσιμη αλλά και χρήσιμη θα είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που θα αποτελέσει πρωταγωνιστικό πόλο στα τεκταινόμενα αν έχει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Στην περίπτωση αυτή, θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις βάσει των προτεραιοτήτων που θα θέσουμε για τη χώρα. Τότε, θα συζητήσουμε και για πρόσωπα κοινής αποδοχής, όπως γίνεται και σε όλη την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις