Realtors Kreta
Realtors Kreta

Οι τάσεις στο μακιγιάζ για Φθινόπωρο-Χειμώνα 2021-2022

Φίλες μου, οι τάσεις του μακιγιάζ γι αυτή την περίοδο είναι πολλές και διαφορετικές. Ως αναφορά το make-up στο πρόσωπο είναι ανύπαρκτο. Αυτό που κοινώς λέμε βαμμένο-άβαφο. Επιτρέπεται όμως να τονίσουμε τα μάγουλα με ρουζ αρκεί το χρώμα του προσώπου να είναι φυσικό και να μην ξεχωρίζει από το λαιμό.

Τελευταία δίνουμε αρκετή σημασία στα φρύδια. Προτιμούνται τα πυκνά, θαμνώδη φρύδια χτενισμένα προς τα πάνω. Αυτό το επιτυγχάνουμε με ειδικά προϊόντα για βάψιμο των φρυδιών σε μολύβι, σκιά, σκόνη, κρέμα και χτενίζοντας τα με ειδικά βουρτσάκια ή διάφανη μάσκαρα.

Στο μακιγιάζ των ματιών συναντούμε ποικίλες επιλογές. Μπορεί να υπάρξουν άβαφα, με μια ελαφριά μάσκαρα έως πολύ τονισμένα με έντονο τραβηγμένο eyeliner (cat eye). Ακόμα και το smokey eye με μουντζουρωμένο, αφηρημένο αποτέλεσμα με μαύρες, καφέ, μπορντό ή μπλε σκιές.

Συναντούμε επίσης μεταλλικές, περλέ σκιές με κυρίαρχη τη χρυσή. Glitter, ακόμα και πετράδια και διακοσμητικά στα βλέφαρα όπως και στα μαλλιά. Σε ένα λευκό καμβά προσώπου μπορούμε να τοποθετήσουμε έντονες χρωματιστές σκιές τύπου neon που φωσφορίζουν και γυαλιστερές στο κινητό βλέφαρο.Αυτό το μακιγιάζ μας παραπέμπει στη δεκαετία του 90.

Την τιμητική τους έχουν οι σκιές σε χρώματα λιλά, βιολετί, καφέ και σε γήινες αποχρώσεις. Ανάλογα μπορούμε να συνδυάσουμε με χείλη σε ουδέτερες nude αποχρώσεις αλλά και με πολύ σκούρες όπως δαμασκηνί, μπορντό, σκούρο καφέ, μαύρο ή λαδί (vampy lip). Άνετα μπορούμε να επιλέξουμε lip gloss σε διάφανο ή χρώμα.

Η δική μου πρόταση είναι, αν επιλέξετε ένα πολύ σκούρο χρώμα στα χείλη, μην χρησιμοποιείτε χρωματιστές σκιές, είναι προτιμότερο το υπόλοιπο πρόσωπο να είναι σχεδόν άτονο.

Αν επιλέξετε eyeliner, το οποίο φοριέται φυσικά όλη μέρα, συνδυάστε το με ουδέτερο κραγιόν ή κλασικό λατρεμένο κόκκινο.

Μαρία Γωνιανάκη
Αισθητικός

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Συμβουλές Ομορφιάς - Τελευταία Νέα

Νέα χρονιά…

Περισσότερες Ειδήσεις