Μανώλης Κεφαλογιάννης: Τολμηρά μπροστά!
Μανώλης Κεφαλογιάννης: Τολμηρά μπροστά!

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Τολμηρά μπροστά!

Στις 21 Μαΐου η χώρα μας οδηγείται σε εκλογές. Με τη λήξη της τετραετίας, της θητείας της κυβέρνησης, κάτι απολύτως συνταγματικό και θεσμικό. Που πιστώνεται ασφαλώς στον πρωθυπουργό. Οι εκλογές στη λήξη της συνταγματικής θητείας της κάθε κυβέρνησης θα πρέπει, από εδώ και πέρα, να είναι ο κανόνας στην Ελλάδα και όχι η εξαίρεση.

Θα ήθελα να γυρίσω το ρολόι του χρόνου πίσω. Σε μία συζήτηση παραμονές των εκλογών του 2015. Και σε μία αντίστοιχη του 2019.Το 2015 θα ακούγατε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να σας λέει για την ελπίδα που έρχεται. Να διατρανώνει ότι θα σκίσουν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο. Να σας διαβεβαιώνει ότι θα βαράνε τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές. Να σκίζει τα ιμάτιά του, ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι θα εφαρμόσουν, βρέξει-χιονίσει, το πρόγραμμα των 12 δισεκατομμυρίων της Θεσσαλονίκης. Να καλεί τον κόσμο να μετέχει το κίνημα «δεν πληρώνω». Να καταργεί «από άμβωνος» τον ΕΝΦΙΑ.

 

epp

Αντί όμως της ελπίδας που σίγουρα δεν ήρθε. Αντί του σκισίματος των μνημονίων. Αντί των νταουλιών και των χορευτικών των αγορών. Αντί του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε ένα τρίτο δυσβάστακτο μνημόνιο. Που κόστισε στην ελληνική κοινωνία 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Ρήμαξε και διέλυσε τη μεσαία τάξη. Με ατελείωτους φόρους.

Αντίστοιχα το 2019 θα ακούγατε τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να σας υπόσχεται, πριν και πάνω από όλα, χαμηλότερους φόρους. Για όλους και κυρίως για τη μεσαία τάξη.

Και πράγματι στην κυβερνητική μας θητεία μετουσιώσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις σε πράξη. Επιστρέψαμε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων.

Προχωρήσαμε σε σημαντικές μειώσεις φόρων. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35% μεσοσταθμικά. Του βασικού συντελεστή από το 22 στο 9%. Μείωση της φορολογίας των νομικών προσώπων.

Μείωση της προκαταβολής. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτικών και εργατικών.

Καταργήσαμε τη φορολογία για τις γονικές παροχές μέχρι 800.000 ανά παιδί.

Προχωρήσαμε σε τρεις αυξήσεις του κατώτατου μισθού. Με την τρίτη διαδοχική να έχει ισχύ από την 1η Απριλίου και να ανεβάζει τον κατώτατο μισθό στα 780 ευρώ. Μία γενναία αύξηση κατά 9,4% που συμπαρασύρει μαζί της προς τα πάνω μία σειρά επιδομάτων.

Οι συνταξιούχοι μας είδαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια αυξήσεις στις συντάξεις τους. Ενώ οι συνταξιούχοι που λόγω της προσωπικής διαφοράς δεν πήραν αύξηση θα λάβουν εφάπαξ από 200 έως 300 ευρώ.

Αναβιώνουμε τη ρύθμιση των οφειλών προς εφορία, ΕΦΚΑ και δήμους σε 72-120 δόσεις.

Μειώσαμε την ανεργία. Βελτιώσαμε σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Την καταστήσαμε φιλική στις επενδύσεις. Πραγματικά εξωστρεφή. Μία ελληνική οικονομία που αύξησε το 2022 το ΑΕΠ της κατά 5,9%. Μία ανάπτυξη διπλάσια από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

Εμείς 4 χρόνια μετά την εκλογική μας νίκη του 2019 μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον ελληνικό λαό. Με καθαρό βλέμμα.

Γιατί όσα δεσμευτήκαμε, έγιναν πράξη.

Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον δύο αλλεπάλληλων κρίσεων. Της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοιού. Και της ενεργειακής κρίσης λόγω της απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Δύο παγκόσμιες κρίσεις που στηρίξαμε απόλυτα τα ελληνικά νοικοκυριά. Τους εργαζόμενους. Τις επιχειρήσεις. Που δεν αφήσαμε κανέναν πίσω. Που προστατεύσαμε κυρίως τους κοινωνικά ευάλωτους. Τους αδύναμους.

Η Νέα Δημοκρατία ό,τι υποσχέθηκε έγινε πράξη. Έργο. Με απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη για δημοσιονομική πειθαρχία.
Αφήνουμε πίσω μας μία τετραετία που θωρακίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας. Που ενισχύσαμε τη γεωπολιτική της θέση. Που αυξήσαμε το διπλωματικό κύρος της χώρας μας. Με την αξιωματική αντιπολίτευση είτε απούσα είτε χαμένη στην άρνηση του αντιπολιτευτικού της οίστρου.

Και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό με συνέπεια και σταθερότητα. Σε μία νέα τετραετία. Που τον πιο σημαντικό λόγο θα τον έχει η αύξηση των εισοδημάτων. Η μείωση των έμμεσων φόρων. Η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Στις εκλογές ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει μπροστά ή αν θα επιστρέψει σε ένα αναχρονιστικό χθες. Που μας πλήγωσε. Θα κρίνει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Θα συγκρίνει και θα εμπιστευθεί και πάλι τη μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την πρόοδο στη χώρα μας.

Τη Νέα Δημοκρατία.

Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις