Creta Interclinic: Ανοίγει τις πόρτες του το καλοκαίρι το νέο Διαγνωστικό Κέντρο στις Μοίρες
Creta Interclinic: Ανοίγει τις πόρτες του το καλοκαίρι το νέο Διαγνωστικό Κέντρο στις Μοίρες

Creta Interclinic: Ανοίγει τις πόρτες του το καλοκαίρι το νέο Διαγνωστικό Κέντρο στις Μοίρες

Ένα νέο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο, με Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, στην Διαγνωστική – Θεραπευτική – Χειρουργική και Ερευνητική Κλινική της Κρήτης CRETA INTERCLINIC, η οποία είναι μέλος του κορυφαίου Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα «Hellenic Healthcare Group»  (HHG), πρόκειται να λειτουργήσει «προσεχώς» στις Μοίρες, όπου θα στεγαστεί επί της Οδού 25ης Μαρτίου, σε χώρο που νοίκιασε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς. Ο λόγος για ένα μεγάλο Διαγνωστικό Κέντρο το οποίο θα δώσει τέλος στο πήγαινε – έλα των κατοίκων της Μεσαράς στο Ηράκλειο ή σε άλλες περιοχές προκειμένου να κάνουν τις εξετάσεις τους. Ένα Διαγνωστικό Κέντρο το οποίο αποτελούσε ανάγκη ζωής για τους Μεσαρίτες και που τώρα πια παίρνει σάρκα και οστά.

Την ίδια ώρα όμως θα είναι σε θέση να καλύψει και όλες τις ιατρικές ανάγκες των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή, παρέχοντάς τους εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.

Για πρώτη φορά μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του iraklionews.gr, θα υπάρξει η δυνατότητα στην περιοχή του να γίνεται μια σειρά σημαντικών εξετάσεων, καθώς το νέο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο της CRETA INTERCLINIC, θα διαθέτει Μαγνητικό και Αξονικό τομογράφο, μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Κρήτη.

Ωστόσο το νέο αυτό Κέντρο θα έρθει να φέρει άλλο ένα καλό στην περιοχή καθώς με τη λειτουργία του θα ανοίξουν αρκετές θέσεις εργασίες για τους Μεσαρίτες που ψάχνουν για δουλειά.

Η υπογραφή

Η υπογραφή σύμβασης μίσθωσης του κτιρίου στις Μοίρες έγινε μεταξύ της Γενικής Διευθύντριας του Ομίλου HHG Κρήτης, Μελανθίας Καναβάκη με καταγωγή από την Μεσαρά και του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς Αντώνη Κυριακάκη.

Creta Interclinic: Ανοίγει τις πόρτες του το καλοκαίρι το νέο Διαγνωστικό Κέντρο στις Μοίρες

Στη φωτογραφία, η Γενική Διευθύντρια του Ομίλου HHG Κρήτης, Μελανθία Καναβάκη

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς, αισίως προχώρησε σε μια μείζονος σημασίας συνεργασία για σκοπούς εξυπηρέτησης κοινωνικού συμφέροντος με τον μεγαλύτερο όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα (…).

Πρωτεύων στόχος, είναι η  παροχή άρτιων ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους των Μοιρών αλλά και των ευρύτερων περιοχών, με τη βοήθεια έμπειρων ιατρών, καταρτισμένου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (Αξονικός και Μαγνητικός Τομογράφος τελευταίας τεχνολογίας). Από την άλλη πλευρά, η Ένωση θα έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί προνομιακά το ακίνητο κυριότητας της, αφενός με σκοπό απόκτησης σημαντικών εσόδων κι αφετέρου με σκοπό εκπλήρωσης σημαντικών κοινωνικών σκοπών, όπως η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών».

Ποιες ειδικότητες θα καλύπτονται

Στο Διαγνωστικό Κέντρο Μοιρών της CRETA INTERCLINIC, η οποία καλύπτει σχεδόν όλες τις ιατρικές ειδικότητες στον τομέα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας ιατρικής φροντίδας, θα λειτουργήσουν:

  • Μικροβιολογικό
  • Μαγνητική τομογραφία
  • Αξονική τομογραφία
  • Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας.
  • Πολυιατρεία από ειδικότητες που λείπουν από την περιοχή

 

Οι παραπάνω υπηρεσίες στόχο έχουν να καλύπτουν και τις ανάγκες των πολυπληθών επισκεπτών της Μεσαράς καθώς και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Το θα είναι αρκετά εξειδικευμένο, ώστε να ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη των διεθνών ασθενών, καθώς και των συνοδών τους, κατά τη νοσηλεία τους.

«Θα είναι ένα μεγάλο διαγνωστικό κέντρο. Πλέον όλος ο κόσμος της Μεσαράς θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ιατρικές του ανάγκες στον τόπο του και δεν θα χρειάζεται να χάσει χρόνο με το να διανύει δεκάδες χιλιόμετρα. Αν  όλα πάνε καλά το νέο αυτόν διαγνωστικό κέντρο θα ξεκινήσει την λειτουργία του μέσα στο καλοκαίρι», τόνισε στο iraklionews.gr, ο κ.Γιώργος Κουτσάκης υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον χώρο της υγείας, επίσης κατάγεται από την Μεσαρά και συγκεκριμένα από τον Κουσέ.

Creta Interclinic: Ανοίγει τις πόρτες του το καλοκαίρι το νέο Διαγνωστικό Κέντρο στις Μοίρες

 

 

Στη φωτογραφία, ο κ.Γιώργος Κουτσάκης υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα