Λαϊκό Ευρωπαϊκό κόμμα: Ο πρόεδρος του κόμματος, Ανδρέας Ρεντζούλας, μιλά στο iraklionews.gr
Λαϊκό Ευρωπαϊκό κόμμα: Ο πρόεδρος του κόμματος, Ανδρέας Ρεντζούλας, μιλά στο iraklionews.gr

Λαϊκό Ευρωπαϊκό κόμμα: Ο πρόεδρος του κόμματος, Ανδρέας Ρεντζούλας, μιλά στο iraklionews.gr

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέα Ρεντζούλα, παρουσιάζει το iraklionews.gr ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Ο Ανδρέας Ρεντζούλας από το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα μιλά για τις θέσεις του κόμματος ενώ παράλληλα σχολιάζει την επικαιρότητα και τα προβλήματα που ταλανίζουν το τελευταίο διάστημα τη χώρα και τους πολίτες.

Ερώτηση: Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επερχόμενες εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα πως θα πορευτεί;

Απάντηση: Εμείς πιστεύουμε ότι κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη και καθοριστική, αφού μέσα από αυτήν τη διαδικασία εξαρτάται και το μέλλον της Πατρίδας μας.

Η ιδιαιτερότητα σε αυτές τις εκλογές είναι το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής με το οποίο δίνεται η ευκαιρία για μια ουσιαστική αναδιάταξη του πολιτικού μας συστήματος και την υπέρβαση του νοσηρού δικομματισμού. Η απλή αναλογική εμπεριέχει τη δυνατότητα μιας Εθνικής συνεννόησης γιατί μπορεί να περιορίσει την δύναμη των δύο κομμάτων και έτσι να ανανεώσει δυναμικά το απαξιωμένο στην συνείδηση των πολλών πολιτικό σκηνικό.

Στο Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα έχουμε προετοιμαστεί για μια μετωπική σύγκρουση με Κυβέρνηση και αντιπολιτευτικά κόμματα και είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε το απογοητευτικό κλίμα που επικρατεί σε όλους τους τομείς και στην καθημερινότητας κάθε πολίτη.

Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε ασχολούμαστε με κινδυνολογίες.

Αρνούμαστε όμως κατηγορηματικά κάθε προπαρασκευασμένη κρίση, είτε οικονομική, είτε υγειονομική ή ενεργειακή, είτε οποιαδήποτε άλλη κρίση που επινοούν, για να κρατούν τον λαό υποχείριο του συστήματος που εφηύραν.

Για εμάς, θα ήταν δικαιολογημένο να μιλάει κάποιος για κρίσεις, μόνο όταν δεν υπάρχουν λύσεις, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Όταν υπάρχουν εφικτές λύσεις και η πολιτεία αρνείται να εφαρμόσει, θα ήταν προτιμότερο, να μιλάμε για έλλειψη βούλησης.

Το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα πήρε εντολή από τον Ελληνικό λαό να ανατρέψει την πολιτική Μοναρχία που οδήγησε τη Χώρα στην έκπτωση των Διεθνών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της και στην μακροχρόνια οικονομική εξάρτηση.

Με ιδιαίτερα καταξιωμένους υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Ελληνικής επικράτειας και με επίκεντρο τον Έλληνα πολίτη, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Ερώτηση: Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα που βρίσκεται σε αυτό το σκηνικό;

Απάντηση: Μετά το τραγικό πολύνεκρο αυτό δυστύχημα, αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που ήταν αποτέλεσμα ανευθυνότητας, αδιαφορίας και ανικανότητας όλων των εμπλεκομένων υπουργών, Πρωθυπουργών και αρμοδίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Χώρας, με επίσημη ανακοίνωσή μας είπαμε ότι συμπάσχουμε για την συμφορά των οικογενειών και θα απέχουμε από δηλώσεις και σχόλια.

Η σιωπηλή διαμαρτυρία μας, ως ένδειξη σεβασμού στις οικογένειες των θυμάτων, έκρυβε οργή, θυμό και αγανάκτηση.

Κρύβει όμως και αποφασιστικότητα για δικαίωση, εξόντωση και καθαίρεση των ηθικών αυτουργών αυτής της τραγωδίας.

Λαϊκό Ευρωπαϊκό κόμμα: Ο πρόεδρος του κόμματος, Ανδρέας Ρεντζούλας, μιλά στο iraklionews.gr

O κ. Ανδρέας Ρεντζούλας

Ερώτηση: Η ψήφος στο Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα είναι ψήφος διαμαρτυρίας, δήλωση αγανάκτησης ή συνειδητοποιημένη ψήφος με αίτημα την αλλαγή;

Απάντηση: Όπως είπα και πριν, το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας. Η συνειδητοποιημένη ψήφος κάθε Έλληνα πολίτη θα ορίσει την μόνιμη και βιώσιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων με την διαβεβαίωση ότι η επιστήμη και η σύγχρονη τεχνολογία μπορούν να προσφέρουν λύσεις που όχι μόνο θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο, αλλά θα βάλουν και τα θεμέλια για την υλοποίηση του οράματος μιας αειφόρου κοινωνίας για το μέλλον.

Ερώτηση: Οικονομία, Υγεία και Παιδεία είναι τα θέματα που οι πολίτες θέτουν ως προτεραιότητες. Ποιες είναι οι θέσεις του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος επ’ αυτών;

Απάντηση: Μέσα σε αυτά που πολύ σωστά θέτετε ως προτεραιότητες εμείς έχουμε εντάξει επίσης σπουδαία και την εγκληματικότητα, το Δημογραφικό και την λεηλάτηση των περιουσιών από το Τραπεζικό σύστημα.

Θα επικεντρωθώ όμως σε αυτά και πιστεύω να μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε όλα, όσα έχουμε στις προτεραιότητές μας.

Ο Τομέα της Οικονομίας, όπως αποτυπώνεται από την συρρίκνωση της αγοράς, τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και το άδικο φορολογικό σύστημα, που απωθεί κάθε μικρό ή μεγάλο επενδυτή, είναι τα άμεσα και τεράστια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Η επικρατούσα θλιβερή οικονομική κατάσταση, μπορεί να αναστραφεί και να εμποδίσει σε πρώτο βαθμό τη διολίσθηση στον κατήφορο, ισορροπία, και αμέσως μετά, διαδρομή ανάπτυξης.

Η αποδιοργάνωση του πρωτογενή τομέα, η αποβιομηχάνιση της Χώρας, σε συνδυασμό με την Παγκοσμιοποίηση, κατέστρεψαν τις βασικές δομές όπου θα μπορούσε να στηριχθεί μια αναπτυξιακή διαδικασία. Το χρέος, όπως αυτό έχει γίνει αποδεκτό από τις Κυβερνήσεις που πέρασαν, είναι δυσβάστακτο και το μέγεθός του μη ακριβές. Η συνήθης ρητορική των Κυβερνήσεων και τα εξαναγκαστικά μέτρα που ανακοινώνονται, καθώς και θυσίες που απαιτούνται, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή. Πρέπει να επισημάνω ότι η ανάπτυξη της Κοινωνίας δεν μπορεί να στηρίζεται σε επιδόματα, ούτε μπορεί να ανατίθεται σε εθελοντές. Στο Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα υποστηρίζουμε ότι μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη στην Ελληνική οικονομία όταν τα κεφάλαια που διατίθενται σε επιδόματα να διατεθούν άμεσα σε δημιουργικές επενδύσεις που να είναι βιώσιμες και να μην έχουν αρνητικές συνέπειες στην Ελληνική οικονομία, αλλά ούτε στην φύση και το περιβάλλον.

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν εξυπηρετεί στην ανάκαμψη της οικονομίας και δεν δεχόμαστε το γεγονός ότι κρατικοί οργανισμοί, όπως η ΕΡΓΟΣΕ ή η ΕΥΔΑΠ είναι καταχρεωμένοι με δις ευρώ και η πώλησή τους είναι μονόδρομος. Αυτό βέβαια εκθέτη τις ίδιες τις Κυβερνήσεις που το υποστηρίζουν. Δεν είναι δυνατόν Μονοπώλια να πτωχεύουν και να ξεπουλιούνται αντί πινακίου φακής. Όλοι γνωρίζουν ότι κάθε Κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τους Οργανισμούς ως υποσχετικές προεκλογικών διορισμών με υψηλούς μισθούς και προνόμια που έφεραν την χρεοκοπία.

Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της οικονομίας και την αντιμετώπιση της καθημερινότητας το οποίο ταυτίζεται με το φορολογικό σύστημα, την εργασία και την ανεργία και θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε στις προεκλογικές μας ομιλίες και συνεντεύξεις.

Τώρα Υγεία και Παιδεία όπως με ρωτήσατε.

Η Υγεία θεωρούμε ότι είναι ο σπουδαιότερος Τομέας όλων, αφού εξ ορισμού είναι προϋπόθεση ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να είναι διαθέσιμοι για επίτευξη στόχων σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Αρχικά επιβάλλεται να είναι προσβάσιμη για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, διαθέτοντας περισσότερους οικονομικούς πόρους, με κριτήρια διαφάνειας.

Οι προτάσεις μας αλλά και οι άμεσες προτεραιότητές μας είναι η Αναδιάρθρωση του υπάρχοντος συστήματος σε ένα Ενιαίο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με δικαίωμα πρόσβασης για όλους του Έλληνες Πολίτες. Στην Υγεία δεν χωρούν εκπτώσεις παρά μόνο ορθολογική διαχείριση κόστους και διαθέσιμων πόρων. Απαιτείται διαχείριση φαρμακευτικού και λοιπού υλικού με κεντρικές προμήθειες από την εγχώρια ή διεθνή αγορά, στοχεύοντας σε μείωση του κόστους προμηθειών. Πρέπει να εφαρμοστεί ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και μισθοδοσίας ιατρικού προσωπικού αποκλειστικής απασχόλησης, Υιοθέτηση τεχνικών παρακολούθησης κόστους λειτουργίας και ενιαίο σύστημα παρακολούθησης νοσηλευτικών μονάδων.

Η Διοίκηση των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και των περιφερειακών πρέπει να επιλέγεται με αξιοκρατικά κριτήρια και να ελέγχεται η αποτελεσματικότητά της, με την πορεία του Προϋπολογισμού του εκάστοτε έτους.

Στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια περίθαλψη, εξέταση για την ύπαρξη συνεργιών.

Υποστήριξη αλλά και αυστηρός έλεγχος στους ιδιωτικούς Φορείς Υγείας και Διαγνωστικά Κέντρα και συνεργασίες μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Απαραίτητα πρέπει να εφαρμοστεί Σύστημα παρακολούθησης της υγείας των ηλικιωμένων σε συνδυασμό με την Πρόνοια για κατ΄οίκον νοσηλεία, χωρίς γραφειοκρατίες και ταλαιπωρίες των ηλικιωμένων.

Βέβαια στον Τομέα της Υγείας παράλληλα πρέπει να κινούνται και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας οι οποίες επιβάλλεται να λειτουργούν άριστα, δίνοντας την δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες, στην εύκολη προσέγγιση και υποστήριξη της ανθρωπιστικής αντιμετώπισης από την οποιαδήποτε οικονομική, υγειονομική ή άλλη κρίση, που δημιουργείται. Η αναγκαιότητα αυτή, που είναι και στοιχείο πολιτισμού, μας ωθεί στις άμεσες προτεραιότητές μας για επανεξέταση του πλήθους και του είδους των Κοινωνικών επιδομάτων, καθώς και ενοποίηση αυτών σε τέσσερις βασικές κατηγορίες.

Στην Δραστηριοποίηση για ενιαία, πραγματικά εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια για όλους τους έχοντες ανάγκη.

Στην επανεξέταση για τα κριτήρια επιδότησης ανεργίας, με κριτήρια ηλικιακά και επιδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους (πέρα των 24 μηνών), με επίδομα εργασίας. Απαραίτητη η αλλαγή λειτουργίας των ΚΕΠΑ και θέσπιση τριών κατηγοριών αναπηρίας, ώστε να υπάρξει σεβασμός στον πολίτη και το πρόβλημά του και βέβαια παροχή Πρόνοιας σε όλους, με κριτήριο Εισφοράς Πρότερου Ασφαλιστικού Βίου και μη Εισφοράς.

Για την Παιδεία, που είναι το μέλλον της Πατρίδας μας, έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε μελλοντικούς Έλληνες πολίτες με πολύ καλό μορφωτικό επίπεδο, σύγχρονη γνώση και εκπαίδευση, επενδύοντας σε Σχολεία, ελκυστικά και ανθρώπινα. Στις προτεραιότητές μας θα είναι ένας επανασχεδιασμός της εκπαίδευσης των προγραμμάτων, τα οποία θα ξεκινούν από την προσχολική ηλικία και θα επεκτείνονται μέχρι και τις μεταπτυχιακές σπουδές. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες Οικογένειες. Οι βασικοί πυλώνες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, πρέπει να έχουν μακροχρόνια διάρκεια και να μην αλλάζουν συνεχώς. Προτείνουμε την Θέσπιση διαδικασίας κλήσεων του παιδιού και επαγγελματικού προσανατολισμού, αρχής γενομένης από την προσχολική ηλικία. (παιδιά 3 έως 6 ετών).

Την επαναφορά των Αρχαίων Ελληνικών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ η Αγγλική γλώσσα να διδάσκεται υποχρεωτικά από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Να επιτρέπεται η λειτουργία στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει σε ορισμένους Επιστημονικούς Τομείς και πηγή εσόδων από την προσέλκυση σπουδαστών και από άλλα Κράτη. Με κάθε τρόπο, η Λειτουργία Εργαστηρίων σε ποσοστό 35% – 45% του χρόνου διδασκαλίας, του κάθε Πανεπιστημιακού μαθήματος. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί, οι φοιτητές ανεξαρτήτως Σχολής, να αποκτούν σχετική επαγγελματική εμπειρία, απαραίτητη για την άμεση ένταξή τους στην αγορά. Μια ιδιαιτερότητα στον Τομέα της Παιδείας την οποία υποστηρίζουμε, θα ήταν και η Σύνδεση της εκπαίδευσης με την οικονομία, ώστε να δημιουργούνται ειδικότητες που θα ανταποκρίνονται στα εκάστοτε δεδομένα της αγοράς εργασίας. Αυτό προϋποθέτει τη λεπτομερή πληροφόρηση για τις επαγγελματικές προοπτικές των πανεπιστημιακών ή τεχνολογικών σχολών, έτσι ώστε να παρέχονται οι δυνατότητες που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Από τον Κρατικό προϋπολογισμό επιβάλλεται η δαπάνη περισσότερων κονδυλίων για την κατασκευή αιθουσών προβολής, μουσικής, συναυλιών, χορωδιών, θεατρικών παραστάσεων, γυμναστικής, καθώς και εργαστηρίων Βιολογίας, Χημείας, Φυσικής, Ιστορίας, Πληροφορικής, κ.α., διότι τα εργαστήρια συνδέουν τη θεωρία με την πράξη, ενώ και τα πειράματα, κεντρίζουν σαφώς περισσότερο το ενδιαφέρον του μαθητή. Επίσης απαραίτητο είναι να έρχονται οι μαθητές σε καθημερινή επαφή με τη φύση και την καλλιέργεια χρήσιμων για την υγεία τους, φυτών. Προτείνουμε ακόμα να προστεθούν νέα μαθήματα στο πρόγραμμα μαθημάτων, όπως το Σ.Ε.Π. (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός), χωρίς να βαθμολογείται και με σκοπό να διεξάγονται συχνά διαγνωστικά τεστ για να ελέγχονται οι επιθυμίες και τα επαγγελματικά “θέλω” του κάθε μαθητή μεμονωμένα, σε ένα βάθος χρόνου, από την Α’ έως και την Γ’ Λυκείου.

Ο Κ.Ο.Κ. (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) για Πεζούς, Πρώτες Βοήθειες, Μαθήματα διαχείρισης μαζικών κρίσεων ή καταστροφών, Περιβαλλοντική αγωγή κλπ.

Θα ήταν ωφέλιμο για τους μαθητές αν τα σχολεία τους έδιναν χρόνο να στοχαστούν, να διανοηθούν, να κρίνουν και να συγκρίνουν, αντί να εξαντλούνται σε ματαιοπονίες και να καταπονούνται χωρίς ουσία. Έτσι θα σταματήσουν κι αυτά να θεωρούν το σχολείο σαν εξαναγκασμό, σαν καταναγκαστικό έργο, ως ανάγκη. Τα βιβλία θα τα αισθάνονται ως φίλο και όχι ως δυνάστη και τις γνώσεις αντί για δόγμα, ως ερέθισμα για άλλες γνώσεις.

Η Παιδεία είναι ένα θέμα που θα μπορούσαμε να μιλάμε ατελείωτες ώρες και να αναπτύσσουμε κάθε πρόταση με λεπτομέρεια και υπευθυνότητα. Πιστεύω ότι δεν θα επαρκούσε ούτε μια ολόκληρη εκπομπή αν αφιερώνατε για έναν τόσο σπουδαίο και σημαντικό Τομέα για την Πατρίδα μας.

Ερώτηση: Η Κρήτη είναι στις προτεραιότητές σας; Ποιες είναι οι προοπτικές της κατά την άποψη του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος και πως θα τις στηρίξετε;

Απάντηση: Προτεραιότητά μας είναι η σωστή ενημέρωση σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια με τις δυνατότητες που διαθέτουμε αλλά και με τους τηλεοπτικούς χρόνους που θα μας παρέχουν. Η Κρήτη βέβαια είναι μια ιδιαίτερη για μένα περιφέρεια διότι οι ρίζες και οι οικογενειακοί δεσμοί που με συνδέουν με έχουν κάνει να αγαπήσω τον τόπο και τους ανθρώπους. Η φιλοξενία και η αγάπη που εισπράττω κάθε φορά που επισκέπτομαι την ιδιαίτερη πατρίδα μου, είναι απερίγραπτη.

Δεν μπορώ να κρύψω λοιπόν ότι στις προτεραιότητες του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος που είναι ο πρωτογενής τομέας, χτίσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με την καθοδήγηση των παραγωγών της Κρήτης. Ακούσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοπαραγωγοί, κάναμε πολλές συζητήσεις και επισκεφθήκαμε πολλές μικρές παραγωγικές μονάδες.

Οι 25 υποψήφιοι και των τεσσάρων νομών της Κρήτης είναι οι πυλώνες που στηρίζουν την συλλογική προσπάθεια του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος και μας κάνουν περήφανους που συμμετέχουν στα δικά μας ψηφοδέλτια. Είναι οι άνθρωποι που θα στεφθούν την επιτυχία μας και εκείνοι που θα δικαιωθούν απέναντι στον Κρητικό λαό. Είναι αυτοί που μας εμπιστεύθηκαν και οι μόνοι που θα μπορούν να κοιτάνε κατάματα τους συμπολίτες τους.

 

Λαϊκό Ευρωπαϊκό κόμμα: Ο πρόεδρος του κόμματος, Ανδρέας Ρεντζούλας, μιλά στο iraklionews.gr

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις