Κριτική του βιβλίου «φωτιά μέσα στον πάγο» με τη... ματιά της Εύας Μαράκη
Κριτική του βιβλίου «φωτιά μέσα στον πάγο» με τη... ματιά της Εύας Μαράκη

Κριτική του βιβλίου «φωτιά μέσα στον πάγο» με τη… ματιά της Εύας Μαράκη

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΣΧΑ 300×250

Κάσι και Κέιλεμπ. Ένα ζευγάρι ηρώων που πραγματικά όταν σας συστηθούν θα τους αγαπήσετε για πολλούς λόγους. Στο μυθιστόρημα της Χρυσούλας Φραγγούλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή «Φωτιά μέσα απ’ τον πάγο» ο σαρωτικός και απρόβλεπτος έρωτας πρωταγωνιστεί και αυτό το ζευγάρι καθηλώνει με τις σκέψεις και τις πράξεις του.

Η Κάσι προδόθηκε από κάποιον που αγαπούσε και γύρισε για να πάρει εκδίκηση αλλά και για να διορθώσει τα λάθη της. Διεκδικεί όσα της ανήκουν, χωρίς φόβο πλέον αλλά με πάθος.

Ο Κέιλεμπ είναι ένας άνδρας χωρίς ηθικούς φραγμούς, ο οποίος μπορεί να είναι επιτυχημένος, ωστόσο δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τραύματα του παρελθόντος.

Όταν αυτοί οι δυο συναντηθούν και μάλιστα αναγκαστούν να μείνουν κάτω από την ίδια στέγη θα ανακαλύψουν κάτι που τους ενώνει. Η αλήθεια πολλές φορές σε ματώνει ωστόσο πρέπει να πονέσεις για να ξεπεράσεις όσα σε στοιχειώνουν.

Πρόκειται για ένα καθαρά αισθηματικό μυθιστόρημα με έντονες δόσεις έρωτα, πάθους, μίσους αλλά και αγωνίας με πρωταγωνιστές τη δράση και τα συναισθήματα κάθε είδους. Γεγονότα και εξελίξεις καλπάζουν με κεντρικό θέμα την εκδίκηση και τα μυστικά του παρελθόντος. Πάνω σε αυτά πατά η συγγραφέας και χτίζει την πλοκή, η οποία καθηλώνει με την ζωντάνια και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον που παρουσιάζει. Με σφιχτοδεμένη υπόθεση αισθάνεσαι πως όλα γίνονται άμεσα, δίχως να διαβάζεις κάτι υπερβολικό και περιττό και έτσι δεν σταματάς την ανάγνωση μέχρι να δεις που θα σε οδηγήσουν τα τερτίπια των ηρώων.

Οι ήρωες είναι πολύ οικείοι και καθημερινοί, καθώς κουβαλούνε τα δικά τους βιώματα και συμπλέγματα που τους ταράζουν. Δεν διώχνουν από πάνω τους το μανδύα του παρελθόντος, αλλά προσπαθούν να ζήσουν μ αυτό και να χαράξουν μια πορεία που θα τους προσφέρει ικανοποίηση. Τα στεγανά τους συνοδεύουν, ίσως και τους δίνουν θάρρος στο σήμερα αλλά πάνω από όλα είναι χαρακτήρες που προσπαθούν να μην δείχνουν αυτό που πραγματικά είναι. Απογυμνώνονται και δείχνουν την αλήθεια όταν ερωτεύονται.

Η Κάσι είναι μια ηρωίδα ευαίσθητη και γλυκιά που σου γεννά συμπάθεια, γιατί θέλει να αγαπηθεί όπως της αξίζει μα σε αυτό τον τομέα υπήρξε άτυχη. Με τη χρήση του ά ενικού προσώπου ξεδιπλώνει την ιστορία σαν να εξομολογείται και έτσι παρακολουθούμε και τις σκέψεις και τις πράξεις της. Ο Κέιλεμπ από την άλλη είναι το ακριβώς αντίθετο. Όλες θέλουν να τον αγαπήσουν, γιατί είναι το επίκεντρο του πόθου τους, όμως αυτός έχει κλειδώσει την καρδιά του, γιατί δεν εμπιστεύεται αλλά ούτε και τον ενδιαφέρει να αφεθεί σε αυτό.

Με λόγο που ρέει με φυσικότητα και με εναλλαγές ανάμεσα στο πρώτο πρόσωπο και στο τρίτο η συγγραφέας πετυχαίνει μια καθημερινή ερωτική ιστορία πάθους και εκδίκησης να την παρουσιάσει ολοζώντανη στα μάτια του αναγνώστη. Έτσι, αυτός καρδιοχτυπά και ζει το νοερό του ταξίδι έχοντας έντονες και δυνατές στιγμές! Για το είδος του αισθηματικού μυθιστορήματος είναι πολύ καλή επιλογή γιατί από τη μια ξέρεις περίπου που κινούνται τέτοιες ιστορίες αλλά από την άλλη είναι μια τίμια προσπάθεια που σε χαλαρώνει και είναι φροντισμένη!

Βαθμολογία :9/10

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Μόνιμες Στήλες - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις