Realtors Kreta
Realtors Kreta

Χωρίς στήριξη οι τυφλοί στην Κρήτη

Στη Βουλή η επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με πρωτοβουλία του Χάρη Μαμουλάκη.

Την έλλειψη εκπαιδευτών κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης των τυφλών της Κρήτης, αναδεικνύει με την κατάθεση ως Αναφοράς προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων της επιστολής της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκου Ηγουμενίδη, Μανώλη Θραψανιώτη, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης, οι θεμελιώδεις δεξιότητες τις οποίες μπορούν να προσφέρουν μόνο ειδικοί εκπαιδευτές, βοηθούν τα άτομα με αναπηρία όρασης να έχουν πρόσβαση στο σχολείο, στην εργασία, στους χώρους διασκέδασης και τα προετοιμάζουν ώστε μια μέρα να ζήσουν ανεξάρτητα. Γι’ αυτό και ζητούν την ενεργοποίηση του σχεδίου για την εκπαίδευση νέων εκπαιδευτών Κ.Π. και Δ.Κ.Δ. που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις σχετικά με το εάν θα ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις