Ελληνικός Καζαμίας 2023
Ελληνικός Καζαμίας 2023

Ελληνικός Καζαμίας 2023

Ο Καζαμίας είναι ιταλική λέξη και αποδίδεται στο όνομα ενός άγνωστου αστρολόγου, από τον οποίο πήραν τον τίτλο τους τα πρωτοχρονιάτικα λαϊκά έντυπα «Καζαμίας» , που περιλαμβάνουν πληροφορίες, προβλέψεις για μετεωρολογικά, πολιτικά, κοινωνικά φαινόμενα, αναλύσεις, ερμηνεία ονείρων κ.λ.π., για κάθε νέο έτος.

Είναι πιθανόν πολλά απ’ όσα γράφονται να συμβούν, αλλά και στην περίπτωση που δεν επαληθευτούν είναι βέβαιο ότι κανείς από τους αναγνώστες του Καζαμία δεν πρόκειται να ζητήσει εξηγήσεις και να αναζητήσει ευθύνες για θέματα αξιοπιστίας και εγκυρότητας των προβλέψεών του. Παρ’ όλα αυτά το πλούσιο περιεχόμενο των περιοδικών του Καζαμία παραμένει εντυπωσιακό, δημοφιλές και μυστηριώδες.

Με παρόμοιο τρόπο στο σημερινό μας σχόλιο θα επιχειρήσουμε να αναφερθούμε σε προβλέψεις και υποθετικά σενάρια όπως και ο Καζαμίας, για πιθανολογούμενες εξελίξεις και γεγονότα που θα συμβούν στη χώρα μας, στο διεθνές περιβάλλον, αλλά και στην τοπική επικαιρότητα κατά τη διάρκεια του νέου έτους 2023.

Ένα καλό θέμα που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο και δεν είναι πρόβλεψη αλλά η αναμενόμενη είδηση της κατάθεσης πρόσκλησης ενδιαφέροντος που θα απευθύνει το υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους της χώρας, για την απόφασή τους να δηλώσουν τον αριθμό των Δημοτικών Αστυνομικών για τη στελέχωση και την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας. Εξέλιξη που εάν επαληθευτεί θα ενισχύσει τα Δημοτικά αστυνομικά δεδομένα σε πανελλήνιο επίπεδο.

Τον ίδιο μήνα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει επισήμως την προκήρυξη των πολυσυζητημένων εθνικών εκλογών, με πιθανότερες ημερομηνίες την 9η ή την 23η Απριλίου του 2023. Τον Ιανουάριο επίσης το λάδι, το «χρυσάφι» της Κρητικής γης αρχίζει να παίρνει την κατιούσα στις τιμές αγοράς και πώλησης μετά την ανοδική πορεία τριών μηνών, βυθίζοντας στην απογοήτευση όλους τους παραγωγούς της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας.
Φεβρουάριο – Μάρτιο προβλέπεται η κυοφορούμενη κρίση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας να κορυφωθεί, με σοβαρό θερμό επεισόδιο λόγω της προβλεπόμενης επέκτασης των ελληνικών υδάτων νότια της Κρήτης στα 12 ναυτικά μίλια και της αμφισβήτησης της κυριαρχίας στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι εκλογές του Απριλίου θα γίνουν κανονικά με πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία και μετά την αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης θα προκηρυχθούν οι επόμενες λίγο πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις τον Ιούνιο του 2023. Τότε προβλέπεται πανηγυρική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με αυτοδύναμη κυβέρνηση στην Ελλάδα για μια δεύτερη τετραετία.

Αμέσως ξεκινάει με γοργούς ρυθμούς επισήμως χωρίς πολιτικές επιφυλάξεις κυρίως από τα μεγάλα κόμματα, η προεκλογική εκστρατεία των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας για την επόμενη πενταετία.

Δεν ευδοκιμεί η συγκρότηση του ενιαίου μετώπου της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηρακλείου για το φημολογούμενο εγχείρημα κοινής καθόδου στις εκλογές του Οκτωβρίου. Η Νέα Δημοκρατία δυσκολεύεται να ορίσει υποψήφιο ευρείας κομματικής αποδοχής για υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου, καθυστερεί και προκαλεί προβληματισμό στους ψηφοφόρους της σε τοπικό επίπεδο.

Στη γείτονα Τουρκία οι γενόμενες προεδρικές εκλογές θα αναδείξουν εκ νέου πρόεδρο τον Ταγίπ Ερντογάν.
Στα αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός στέφεται πρωταθλητής της ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023, βάζοντας τέλος στη συνεχιζόμενη κυριαρχία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Στις Δημοτικές εκλογές του Δήμου Ηρακλείου, στον πρώτο γύρο καμιά παράταξη δεν κερδίζει την πλειοψηφία του 43% βάση του νέου εκλογικού νόμου και ο νέος δήμαρχος εκλέγεται τη δεύτερη Κυριακή, ανατρέποντας τα δημαρχιακά δεδομένα των τελευταίων ετών στο Δήμο Ηρακλείου.

Το έτος 2023 προβλέπεται να τερματιστεί ο καταστροφικός πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας χωρίς νικητές και χαμένους τους δυο πρωταγωνιστές και τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών από την ενεργειακή κρίση και λοιπών χωρών του τρίτου κόσμου.

Όλα αυτά που γράφονται σήμερα στην εκπνοή αυτού του χρόνου, δεν αποτελούν ευχές ούτε επιθυμίες κανενός άλλου ανθρώπου, είναι προβλέψεις και εκτιμήσεις του δικού μας «Καζαμία», σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τους απογοητευμένους από την ακρίβεια Έλληνες, ευχόμενοι ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος και να δώσει τέλος στο άδικο μαρτύριό τους.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις