Realtors Kreta
Realtors Kreta

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών για λύση στα δάνεια ελβετικού φράγκου

Σε δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΚΡΗΤΗ) αναφέρεται ότι οι Τράπεζες εξαπάτησαν δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες τα έτη 2005-2009, εμφανίζοντας επενδυτικά προϊόντα σαν στεγαστικά δάνεια, τα οποία λήφθηκαν με ισοτιμία ευρώ-ελβετικού φράγκου άνω του 1,60 , η οποία σήμερα βρίσκεται κοντά στο 0,95.

Δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες έχουν πληρώσει ποσά που υπερβαίνουν το αρχικό ποσό δανεισμού τους, και βρίσκονται να χρωστάνε επίσης πάνω από το αρχικό δανεισθέν ποσό, και να έχουν βρεθεί σε κατάσταση απελπισίας και ομηρείας. Η αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, μαζί με την αύξηση των επιτοκίων και την εκτόξευση του κόστους διαβίωσης.

Τα δάνεια αυτά, δεν μπορούν να αποπληρωθούν, μεγάλο μέρος των οποίων έχει τιτλοποιηθεί και πουληθεί σε funds στο 3-10% της αξίας τους, τα οποία funds, ληστρικά και παράνομα καταργούν ρυθμίσεις, επιβάλλουν δόσεις που είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν, οδηγούν τα δάνεια στην επιθυμητή για αυτά οδό των πλειστηριασμών.

Η απόλυτη καταστροφή για πολλούς δανειολήπτες, είναι σε εξέλιξη. Περιθώρια άλλα για επίλυση του προβλήματος δεν υπάρχουν.

Οι Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο κάτοικοι Κρήτης, συντονίστηκαν με τους συνδανειολήπτες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της λοιπής Ελλάδας, στον κοινό αγώνα για ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, για φραγμό στα funds, για αναστολή των πλειστηριασμών, για απαγόρευση των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας.

Έχουν καταθέσει συγκεκριμένο και πλήρες σχέδιο νόμου για άμεση λύση.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Θα δώσετε λύση στα δάνεια με ελβετικό φράγκο;

Θα προχωρήσετε σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για φραγμό στα funds, για αναστολή των πλειστηριασμών, για απαγόρευση των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας;

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Απόψεις - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις