Realtors Kreta
Realtors Kreta

Άκης Τσελέντης: «Την νύχτα καταγράψαμε πάνω από 80 μετασεισμούς» (vid)

Νέος ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ χτύπησε την Εύβοια το βράδυ της Τρίτης προκαλώντας αναταραχή όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές, ενώ ιδιαίτερα αισθητός ήταν και στην Αττική.

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Εύβοια, έντονα αισθητός και στην Αττική!

Περισσότεροι από 80 ήταν οι μετασεισμοί που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή των δύο ισχυρών σεισμικών δονήσεων σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του OPEN «Ανοιχτή Επικοινωνία» το πρωί της Τετάρτης.

«Ο βραδινός σεισμός ήταν κατά 2 δέκατα ρου Ρίχτερ μεγαλύτερος. Εγώ πιστεύω ότι ήταν δίδυμοι σεισμοί, ενώ γράψαμε τη νύχτα περισσότερες από 80 μετασεισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι η ακολουθία συνεχίζεται κανονικά και η πιθανότητα μεγαλύτερου σεισμού όσο πάει και μικραίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Τσελέντης, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ρήγμα δεν έχει ιδιαίτερα απασχολήσει επομένως οι ειδικοί θεωρούν ότι «τα 5 Ρίχτερ είναι το όριο».

Για το ρήγμα σημείωσε ότι «δεν το ξέραμε. Η περιοχή έχει χαμηλή σεισμικότητα. Αυτό το οποίο έγινε χθες μα άφησε λίγο έκπληκτους αλλά νομίζω ότι το φαινόμενο εξελίσσεται κανονικά.

«Ο ίδιος υπογράμμισε ότι υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που έχουν μαζέψει σεισμική ενέργεια, όπως το κεντρικό Ιόνιο αλλά αυτή η περιοχή δεν με προβληματίζει γιατί ξέρω ότι τα σπίτια στην Κεφαλλονιά είναι γερά χτισμένα και αντέχουν. Στην περιοχή του Ανατολικού κορινθιακού σίγουρα κάποια στιγμή θα μας δώσει κάτι. Μπορεί σε 5 χρόνια μπορεί σε 6 ή σε 7. Έχουμε ζώσει με όργανα την περιοχή και πιστεύω ότι θα πιάσουμε έναν σεισμό αν είναι να γίνει εκεί πέρα»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις