Βγάζουν τα παγκάκια από το πάρκο του Κατσαμπά για παραβατικότητα (pic)

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου απομακρύνονται τα ξύλινα τραπεζο-παγκάκια από το πάρκο Σεφέρη στον Κατσαμπά, τα οποία με δαπάνη του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου τοποθετήθηκαν, επειδή, λέει, γίνονται αιτία για όχληση και παραβατικότητα στην περιοχή!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσαμπά "Γιώργος Σεφέρης" με σχετική ανάρτηση του ενημερώνει για τη δυσάρεστη εξέλιξη που πραγματικά μας δημιουργεί προβληματισμό.

Ένα πάρκο γίνεται για να το χαίρονται όλοι οι πολίτες και είναι λογικό και αναμενόμενο το να έχει παγκάκια για να καθίσει κάποιος.

Γιατί στην περίπτωση του πάρκου Σεφέρη θεωρούνται τα παγκάκια αιτία όχλησης και παραβατικότητας; Αν κάποιος θελήσει να κάνει διάφορα που αντιβαίνουν το νόμο δεν μπορεί να τα κάνει και χωρίς παγκάκια;

Κι είναι αξιοπερίεργο πως για τα παγκάκια εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν και προφανώς ζήτησαν να αφαιρεθούν ήταν όσοι ζουν πέριξ του πάρκου.

Είναι επίσης προφανές πως κάποιοι μαζεύονται εκεί και δημιουργούν ζητήματα στη γειτονιά η οποία με την σειρά της «ξεσπά» στα παγκάκια, που τοποθέτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος με όλες τις καλές προθέσεις.

Ωστόσο αν υφίστανται τέτοια ζητήματα τότε το πρόβλημα βρίσκεται αλλού κι όχι στα τραπεζο-παγκάκια.

Στην ανάρτηση του ο Σύλλογος "Γιώργος Σεφέρης" αναφέρει: «Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου αποφάσισε την απομάκρυνση των τραπεζόπαγκων που βρίσκονται στο πάρκο Σεφέρη που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κανάρη & Ξενοφώντος, που με έξοδα και αγώνα του Πολιτιστικού Συλλόγου για την άδεια και τοποθέτησή τους, για να έχει το πάρκο το χαρακτήρα που του αρμόζει: να είναι φιλικό προς τους κατοίκους του προαστίου και ένα μέρος συνάντησης όλων των ηλικιών.

Το σκεπτικό της απόφασης αφαίρεσης των τραπεζιών-πάγκων είναι "…. να λήξουν, κατά το δυνατό, τα προβλήματα οχλήσεων και παραβατικότητας που δημιουργήθηκαν μετά την τοποθέτησή τους, σύμφωνα με τους περιοίκους"».

Βγάζουν τα παγκάκια από το πάρκο του Κατσαμπά για παραβατικότητα (pic)

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις