Κέντρο διασκέδασης λειτουργεί δίπλα σε ετοιμόρροπο κτίριο στο Ηράκλειο

Ο Σύλλογος για την Ποιότητα ζωής στο Ηράκλειο, καταγγέλλει την λειτουργία νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην παραλιακή της πόλης το οποίο βρίσκεται δίπλα σε ετοιμόρροπο κτίριο.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου, αριστερά του κτιρίου βρίσκεται ένας μικρός δρόμος που οδηγεί στην παραλιακή και ο οποίος έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας καθώς περνά δίπλα από το ετοιμόρροπο κτίσμα.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά του κτιρίου, λειτουργεί κανονικά ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης το οποίο δεν καταπατεί μόνο τον κοινόχρηστο χώρο του πεζοδρομίου και βρίσκεται κολλητά με το ετοιμόρροπο κτίριο, αλλά προκαλεί και έντονη μεταμεσονύχτια ηχορύπανση και κραδασμούς από τα ηχεία του στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς την ώρα που δεσμεύεται ένας δημόσιος δρόμος, παράλληλα θεωρείται επιτρεπτό να πηγαίνει ο κόσμος να διασκεδάζει σε ένα κλειστό χώρο άκρως ανασφαλή.

Κέντρο διασκέδασης λειτουργεί δίπλα σε ετοιμόρροπο κτίριο στο Ηράκλειο

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Ποιότητας Ζωής:

«Αριστερά, ένας δρόμος αποκλεισμένος με μεταλλικό δίχτυ εμποδίζει τη διέλευση στο τελευταίo τμήμα της οδού Θεοτοκόπουλου προς τη θάλασσα. Επάνω στο δίχτυ μεταλλική ταμπέλα με την ένδειξη «ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΚΤΙΣΜΑ».

Στη μέση το ετοιμόρροπο κτίσμα, σκοροφαγωμένο, όπως το βλέπουν κάθε μέρα οι Ηρακλειώτες.

Δεξιά, ένα «κέντρο διασκέδασης» (το αυθαίρετο από γυψοσανίδες, γνωστό ως «πρώην Ζαμάνια», από την παλιά του ονομασία), μεσοτοιχία με το ετοιμόρροπο κτίσμα. Η κατά καιρούς λειτουργία του, δεν δημιουργεί μόνο τα αισθητικής φύσης προβλήματα που φαίνονται στη φωτογραφία, δεν καταπατεί μόνο τον κοινόχρηστο χώρο του πεζοδρομίου –συχνά και του οδοστρώματος- αλλά προκαλεί και έντονη μεταμεσονύχτια ηχορύπανση και κραδασμούς από τα ηχεία του στον περιβάλλοντα χώρο.

Πώς αποκρυπτογραφείται αυτός ο παραλογισμός; Είπε κανείς σεισμολόγος στις υπηρεσίες που επιτρέπουν αυτή τη λειτουργία σε αίθουσα που ακουμπά σε ετοιμόρροπο κτίσμα ότι στον επόμενο σεισμό το ετοιμόρροπο θα καταρρεύσει μόνο από τη δυτική πλευρά;

Πώς δεσμεύεται επί ένα έτος τμήμα δρόμου της πόλης χωρίς να γίνεται καμιά προσπάθεια για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα θεωρείται επιτρεπτό να πηγαίνει ο κόσμος να διασκεδάζει σε ένα κλειστό χώρο άκρως ανασφαλή;

Δεν πρέπει να δοθεί μια άμεση λύση;

Σαν να λένε ότι κινδυνεύουν μόνο οι διερχόμενοι, όχι οι καθήμενοι!

Καθένας που βλέπει αυτή την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μας, το λιγότερο που θα αναρωτηθεί είναι αν οι ιθύνοντες είναι σοβαροί… ή όπως μας μάθαιναν κάποτε στο σχολείο «δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους;».

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Πηγή efsyn.gr
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις