Νέα πρόκληση από Τουρκία: Ξεκινά γεωτρήσεις στη Μεσόγειο το «Αμπντουλχαμίντ Χαν»

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Μετά το νέο «χαστούκι» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα για τους S-400, η τουρκική ηγεσία δυναμιτίζει το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, βγάζοντας το «Αμπντουλχαμίντ Χαν» στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα ξεκινήσει γεωτρήσεις τις επόμενες ημέρες, χωρίς προς το παρόν να διευκρινίζεται η περιοχή ερευνών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο διευθυντής της εταιρείας πετρελαίου της Τουρκίας, το Αμπουντοχαμίντ Χαν είναι στο λιμάνι Τάσουτζου και κάνει ετοιμασίες.

Πυρά Μενέντεζ

Νέα πυρά κατά της Άγκυρας εξαπέλυσε χθες ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, με αφορμή τις επιθέσεις της σε Συρία και Ιράκ.

«Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου» σχολιάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ο γερουσιαστής υπογραμμίζει πως οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις ενδέχεται να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων κατά των δυνάμεων εταίρων των ΗΠΑ στις SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), έχουν ήδη σκοτώσει αμάχους και καταστρέψει κρίσιμες αστικές υποδομές ενώ απειλούν να υπονομεύσουν τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου» αναφέρει χαρακτηριστικά στο tweet του ο γερουσιαστής.

Στο tweet κοινοποιεί δημοσίευμα των New York Times που κάνει λόγο για δεκάδες νεκρούς από τις τουρκικές επιθέσεις σε Κούρδους.

ieidiseis.gr

Περισσότερες Ειδήσεις