Ειδικό Δικαστήριο: Δύο ακόμη μάρτυρες κατέθεσαν στη δίκη Παπαγγελόπουλου -Τουλουπάκη

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Δύο βασικοί μάρτυρες κατέθεσαν σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης Παπαγγελόπουλου –Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, κατά την 19η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κατέθεσε ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς (εισαγγελέας Πρωτοδικών) Στέλιος Μανώλης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος θα συνεχίσει την κατάθεσή του την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022.

Σχετικά με τις τρεις αναφορές των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ προς την Εισαγγελία Διαφθοράς, ο κ. Μανώλης κατέθεσε ότι είχε λάβει γνώση του περιεχομένου των δύο μόνο αναφορών ενώ η 3η δεν είχε περιέλθει εν γνώσει του. Κατά την άποψή του οι αναφορές δεν αποτελούσαν μηνύσεις, δεν είχαν τα στοιχεία μήνυσης, δεν ανέφεραν συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο και είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα και στοιχεία προς διερεύνηση. Κατά την άποψη του μάρτυρα δεν έπρεπε άμεσα να διαβιβαστούν οι επίμαχες αναφορές στη Βουλή.

Σε ερώτηση της πρόεδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλικής Ηλιοπούλου εάν το όνομα του πολιτικού προσώπου που καταγγελλόταν με τις αναφορές των βουλευτών θα μπορούσε να βρεθεί, ο κ. Μανώλης απάντησε «ναι», αλλά δεν είχαν οι αναφορές το χαρακτήρα μαρτυρίας. Ακόμη, ανέφερε ότι τα στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που στάλθηκαν τελικά στην Βουλή ανέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων, προηγουμένως δεν μπορούσαν να διαβιβάσουν τη δικογραφία στο κοινοβούλιο.

Σε σχετική ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου ο κ. Μανώλης απάντησε ότι τον κ. Παπαγγελόπουλο τον συνάντησε δυο φορές μόνο. Η μία ήταν όταν υπήρξε μια εθιμοτυπική επίσκεψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης μαζί με την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου στο γραφείο της κυρίας Τουλουπάκη και δεύτερη ήταν κατά την κοπή της πίττας της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή protothema.gr
Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις