Οδηγός λεωφορείου και γιατροί σε αναστολή έσωσαν βρέφος που υπέστη εισρόφηση!

Στιγμές αγωνίας έξω από το υπουργείο Υγείας

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν σε λεωφορείο που κινείτο στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης, όταν ένα νεογέννητο βρέφος έπαθε εισρόφηση ενώ βρισκόταν με την μητέρα του μέσα στο όχημα και κινδύνευσε άμεσα η ζωή του.

Ο οδηγός του λεωφορείου αντέδρασε άμεσα όταν αντιλήφθηκε ότι το παιδί κινδυνεύει και κορνάροντας προσέγγισε τους υγειονομικούς σε αναστολή που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας την βοήθειά τους. Τέσσερις γιατροί μπήκαν στο λεωφορείο και κατάφεραν να σώσουν το δύο μηνών βρέφος, που είχε άπνοια.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο Open και περιέγραψε τα όσα συνέβησαν χθες.

 

 

«Ενώ βρισκόμασταν όλοι απέναντι από το υπουργείο Υγείας, ακούσαμε κάποιο λεωφορείο να πλησιάζει κορνάροντας συνεχώς και να πατά φρένο ξαφνικά μπροστά μας. Ο οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και πετάχτηκε έξω σε δαιμονισμένη κατάσταση κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα, ένα σε κάθε του χέρι», λέει αρχικά.

«Προσπαθούσε για ώρα να πάρει τηλέφωνο το 166 και δεν του απαντούσαν. Απελπισμένος απευθύνθηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, ζητώντας την βοήθειά τους. Τέσσερις απ’ αυτούς μπήκαν στο λεωφορείο, πήραν στα χέρια τους το βρέφος και το επανέφεραν, γιατί εκείνη τη στιγμή είχε άπνοια», σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Έπειτα από έξι λεπτά έφτασαν στο σημείο και δύο μηχανές του ΕΚΑΒ. Το δύο μηνών βρέφος διακομίστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία και πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Περισσότερες Ειδήσεις