«Μέτρα για τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του ψευδοκράτους» ζητά ο Ευρωβουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

«Μέτρα για τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του ψευδοκράτους», ζητά με ερώτησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους που πρόκειται να εισέλθει, σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, στον Οργανισμό Τουρκόφωνων Κρατών με το καθεστώς της «χώρας» παρατηρητή ζητά με ερώτησή του μέτρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου σε μία προσπάθεια δήθεν αναβάθμισής του πρόκειται να εισέλθει στον Οργανισμό Τουρκόφωνων Κρατών με το καθεστώς παρατηρητή.

Η χώρα μου η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία που υποστηρίζει μία λύση δύο κρατών στην Κύπρο, είναι σταθερή και αταλάντευτη και στηρίζει τις προσπάθειες για επίτευξη μίας βιώσιμης και δίκαιης λύσης του Κυπριακού που θα βασίζεται στο πλαίσιο μίας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και θα είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Κύπρος ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και 49 χρόνια τελεί υπό κατοχή. Οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 541 και 550.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Τι μέτρα πρόκειται να πάρει απέναντι στην απαράδεκτη σχεδιαζόμενη προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους που αποτελεί σαφή παραβίαση του Διεθνούς και του Ενωσιακού Δικαίου;»

Περισσότερες Ειδήσεις