Γιάννης Μπουτάρης: Έβδομη αναβολή στη δίκη για την επίθεση εις βάρος του

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Αναβολή για έβδομη φορά πήρε η δίκη για την επίθεση του Γιάννη Μπουτάρη, τον Μάιο του 2018, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Η αναβολή οφείλεται στην απουσία μάρτυρα αστυνομικού, ενώ η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τον Ιανουάριο. Οι προηγούμενες έξι αναβολές δόθηκαν για διάφορους λόγους, μεταξύ αυτών και η πανδημία.

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης βρίσκονται 12 κατηγορούμενοι. Μεταξύ τους ο πρώην βουλευτής, πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, μίλησε μειωτικά και απαξιωτικά για τον τέως δήμαρχο, προτρέποντας τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του.

Ο τέως δήμαρχος, όπως και σε κάθε δικάσιμο, βρέθηκε στα δικαστήρια.

Ο κ. Ψωμιάδης διώκεται για εξύβριση λόγω και έργω, όπως επίσης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εξύβριση λόγω και έργω. Η εμπλοκή τους προέκυψε ύστερα από προκαταρκτική έρευνα, που διενήργησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί και δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία άλλοι τρεις δράστες της επίθεσης

Περισσότερες Ειδήσεις