Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Ετοιμάζεται για ανακοινώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Όπου κι αν έστρεφε κανείς το βλέμμα του κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών των ΗΠΑ, θα έβλεπε τον… Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος της χώρας ήταν πανταχού παρών καθώς ετοιμάζεται να ανακοινώσει (μάλλον) την απόφασή του να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της χώρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε κάτι περισσότερο από… ενεργά στην προεκλογική μάχη για τις ενδιάμεσες εκλογές. Και δεν κρύβει ότι… δεν κρατιέται για να κάνει, πιθανότητα στις 15 Νοεμβρίου, τη μεγάλη ανακοίνωσή του. Η οποία, όλοι θεωρούν πως, θα είναι η νέα υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο 76χρονος (σήμερα) πρώην πρόεδρος θέλει τη ρεβάνς για την καθαρή ήττα του, την οποία εκείνος συνεχίζει να αμφισβητεί, στην αναμέτρηση με τον Τζο Μπάιντεν τον Νοέμβριο του 2020.

Παρότι το όνομά του δεν βρισκόταν σε κανένα ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές, η τύχη των Ρεπουμπλικάνων που υποστήριξε δημόσια θα επιτρέψει να σχηματιστεί εικόνα για τη δημοτικότητά του και τις πιθανότητές του να βρεθεί ξανά στο Οβάλ Γραφείο την 20ή Ιανουαρίου 2025.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κάνει «μια πολύ σπουδαία ανακοίνωση» την Τρίτη 15η Νοεμβρίου «στο Μαρ-α-Λάγκο», το σπίτι του στη Φλόριντα.

Ψηφίζοντας στο Παλμ Μπιτς, ο Τραμπ είπε πως αναμένει «σπουδαία βραδιά, κάτι που θα είναι πολύ καλό για τη χώρα» και την επόμενη Τρίτη «αδημονώ να σας δω» στη Φλόριντα για την αναγγελία του που προεξόφλησε πως θα «παθιάσει» πολλούς.

Απάντησε θετικά στην ερώτηση δημοσιογράφου αν ψήφισε τον Ρον ΝτεΣάντις —πιθανό αντίπαλό του στην εσωκομματική διαδικασία— για το αξίωμα του κυβερνήτη της πολιτείας όπου μετέφερε τα εκλογικά του δικαιώματα.

Στις αμέτρητες προεκλογικές εκδηλώσεις όπου εμφανίστηκε, ο Τραμπ φιλοτέχνησε εξαιρετικά μελανό πίνακα για την Αμερική επί προεδρίας του μεγάλου αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν.

Μπροστά σε ωκεανούς από κόκκινα καπελάκια με το σύνθημά του, «Make America Great Again» («Να ξανακάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά»), ο Τραμπ αναφέρθηκε στην άνοδο των τιμών, η οποία «στραγγαλίζει τα νοικοκυριά», στη βίαιη εγκληματικότητα, που είναι «εκτός ελέγχου», στην «άκρα αριστερά» που «κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας». Πληθωρισμός, ανασφάλεια, σχολική εκπαίδευση: αυτές ήταν οι τρεις θεματικές της εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων.

Η «λύση για να τερματιστεί αυτή η τρέλα, να λάβει τέλος η καταστροφή της χώρας μας και να σωθεί το αμερικανικό όνειρο»; Οι ψηφοφόροι να «ψηφίσουν Ρεπουμπλικάνους», να σαρώσει το Κογκρέσο κόκκινο «γιγαντιαίο κύμα».

Ο πρώην πρόεδρος φρόντισε να αναμείνει τα αποτελέσματα των εκλογών για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ώστε να μην διαταράξει την ανανέωση της σύνθεσης όλης της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενός τρίτου της Γερουσίας, των κυβερνητών των πολιτειών και χιλιάδων τοπικών αιρετών. Έχει ταχθεί δημόσια υπέρ περίπου 200 υποψήφιων.

Αν οι «τραμπιστές» θριαμβεύσουν, η κυριαρχία του Τραμπ θα είναι αδιαμφισβήτητη. Αν, αντίθετα με τα προγνωστικά, υποστούν ήττες, ο πρώην πρόεδρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με σκληρό ανταγωνισμό στο Grand Old Party, με αντιπάλους, μεταξύ άλλων, τον ΝτεΣάντις αλλά και τον πρώην αντιπρόεδρό του, τον Μάικ Πενς.

Πηγή: newsit.gr

Περισσότερες Ειδήσεις