«Ο" Πρωθυπουργός Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι
Ο πρωθυπουργός Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι εξασφάλισε την πλειοψηφία στα δυο νομοθετικά σώματα Βουλής, Γερουσίας και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντα της, λίγες ημέρες μετά τη νίκη του ακροδεξιού κόμματος << Αδέλφια της Ιταλίας >> στη γείτονα χώρα.
Η ίδια μετά τη δεδηλωμένη πλειοψηφία της ζήτησε να την προσφωνούν με το αρσενικό άρθρο << ο πρωθυπουργός κα Μελόνι >> αφού στην Ιταλία υπάρχει θεσμική παράδοση να χρησιμοποιούν μόνο το αρσενικό άρθρο στις προσφωνήσεις όλων εκείνων που υπηρετούν σε δημόσια αξιώματα.
Αμέσως μετά τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών οι αποκαλούμενες δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν επικίνδυνο πισωγύρισμα την νίκη της κεντροδεξιάς συμμαχίας που στήριξε την Μελόνι.
Με τον αυστηρό επαναλαμβανόμενο λόγο περί Ακροδεξιάς και της αφοριστικής φρασεολογίας, προσπάθησαν να απαξιώσουν την βούληση του ιταλικού εκλογικού σώματος με την γνωστή ηθικολογική ενοχική πολιτική μέθοδο, στο πνεύμα της ιδεολογίας της ορθότητας που κυριαρχεί σήμερα και τροφοδοτείται στην κοινωνία, που μπορεί εκ των προτέρων να προεξοφλήσει, ποιο είναι το καλό ή το κακό κόμμα.
Είναι γνωστή η αρνητική κριτική που επικράτησε από τις πολιτικές δηλώσεις ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες μετά την εκλογική νίκη του ακροδεξιού κόμματος της Μελόνι, στην Ελλάδα αλλά και στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Ο επικεφαλής της Κεντροδεξιάς στο ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ δέκτηκε ισχυρές πιέσεις να απομακρύνει από την συντηρητική ομάδα οποιαδήποτε ακροδεξιό <<στοιχείο>> και συγκεκριμένα το κόμμα του Μπερλουσκόνι που συμμάχησε και στηρίζει την Μελόνι.
Όσο και αν η Μελόνι προσπαθεί να αποδείξει τον σεβασμό της στις Ευρωπαϊκές αρχές και την απομάκρυνσή της από τις σχέσεις του παρελθόντος με την ακροδεξιά << Εθνική Συμμαχία >>, πολλοί είναι οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ( ΕΡΡ ) που δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τα << Αδέλφια >> της Μελόνι .
Ο αναβρασμός στην κεντροδεξιά πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου συνεχίζεται ενώ η Τζόρτζια Μελόνι κάνει ότι μπορεί για να γίνει αποδεκτή από τις Βρυξέλες και να περιορίσει τις αντιδράσεις, δηλώνοντας σε κάθε ευκαιρία ότι είναι με την Δύση και στηρίζει την Ουκρανία.
Όλη αυτή η πολιτική ευρωπαϊκή αντίδραση που έχει εκδηλωθεί έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική μεθοδολογική ανάλυση πως δικαιολογείται η αιτία εκδήλωσης του φαινομένου.
Ειδικοί πολιτικοί αναλυτές που με διορατικότητα και αντικειμενικότητα ασχολήθηκαν με το αναφερόμενο θέμα, δίδουν άλλη εξήγηση με διαφορετική προσέγγιση για την εξέλιξη του.
Δηλώνουν ότι δεν πρόκειται για μια ευκαιριακή θυμωμένη αντίδραση των πολιτών η υπερψήφιση του κόμματος της Μελόνι στην Ιταλία, αλλά στην ενσυνείδητη μετακίνηση των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων από το Κέντρο και την Αριστερά, που αισθάνονται ότι απειλούνται από την επιβολή των κανόνων της νέας τάξης πραγμάτων της αποκαλούμενης παγκοσμιοποίησης.
Έχασαν την εμπιστοσύνη των στο σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό λόγο, αλλά και στην θεωρία των ελεύθερων αγορών και στρέφονται συνειδητά πλέον προς τα δεξιά αναζητώντας σωτηρία.
Ο λόγος είναι εκείνα που καθημερινά αισθάνονται να απομακρύνονται από κοντά τους και να χάνονται :
Η αγοραστική τους δύναμη, το αίσθημα της ασφάλειας και η πολιτιστική τους ταυτότητα.
Αυτά τα τρία βασικά στοιχεία καθημερινότητας της ζωής των πολιτών, προκάλεσαν αγωνία και ανασφάλεια στη μεσαία τάξη , που ήταν το στήριγμα της Ιταλικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινωνίας μέχρι σήμερα.
Κατά την άποψη μας εκείνοι που επιμένουν ότι το φαινόμενο αυτό είναι απλά μια στιγμιαία εκδήλωση θυμού και ένα πολιτικό παραστράτημα που θα διορθωθεί γιατί πρόκειται για παρανόηση σε σύντομο χρόνο, θα διαψευστούν από ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις που θα φέρουν στην εξουσία όχι απλά ανθρώπους απίθανους λαϊκιστές, αλλά επικίνδυνους που θα ηγηθούν μεγάλων παραδοσιακών κομμάτων σε όλο τον κόσμο.
Με αφορισμούς και πολιτικές ηθικολογίες δεν κτίζεται η πολιτική του μέλλοντος, απαιτείται ορθολογική ψύχραιμη ανάλυση των κοινωνικών προβλημάτων για την αντιμετώπιση των, προκειμένου να εκλείψουν τα δυσάρεστα όπως φημολογούνται και ενδεχομένως επικίνδυνα εκλογικά αποτελέσματα ψηφοφορίας της Ακροδεξιάς, ανεξάρτητα αν πρόκειται να διαψευστούν η να επιβεβαιωθούν οι φήμες αυτές μετά την νίκη της πρωθυπουργού Μελόνι αρχηγού των << Αδελφών της Ιταλίας >>.