Επί ποδός για την κακοκαιρία «Eva» – Ισχυρές συστάσεις από την Πυροσβεστική

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Τον κώδωνα κινδύνου για την κακοκαιρία “EVA” έκρουσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση.

Όπως είπε, αποτελεί πλέον βεβαιότητα ότι ακραία καιρικά εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά. “Είμαστε σε κλιματική κρίση. Μόνο την τελευταία εβδομάδα η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 737 πυρκαγιές σε δασικές και αγροτοδασικές εκτάσεις. Αριθμός ρεκόρ για Οκτώβρη” είπε στην αρχή της ομιλίας του.

Διαβεβαίωσε ότι σε αυξημένη επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, ενώ σημείωσε ότι ανάλογα με τα φαινόμενα και την εξέλιξή τους θα αποσταλούν μηνύματα από το 112 στους πολίτες, ενώ έχει ήδη σταλεί μήνυμα στους κατοίκους του βόρειου Ιουνίου και της περιφέρειας Ηπείρου με ισχυρή σύσταση για περιορισμό στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Παράλληλα, απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρέπει κανείς να διασχίσει για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα.

Επεσήμανε δε ότι ανά 12 ώρες θα υπάρχει επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι το Σάββατο θα υπάρξει και νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων.

Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις