Realtors Kreta
Realtors Kreta

Συμβουλές από την Μαρία Γωνιανάκη: Δέρμα & νερό

Για την υγρασία του δέρματος μεγάλη σημασία έχει πόσο ενυδατωμένος είναι ο οργανισμός μας εσωτερικά δηλαδή πόσο νερό πίνουμε.

Η διατροφή μας και ο τρόπος ζωής μας φαίνεται πάνω στο δέρμα μας. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να καταλάβεις τις συνήθειες ενός ανθρώπου από την κατάσταση που βρίσκεται το δέρμα του. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος μας, καλύπτει όλη μας την επιφάνεια, μας προστατεύει… Υπάρχουν άνθρωποι που ξεφλουδίζει το δέρμα τους από την αφυδάτωση χωρίς να το καταλαβαίνουν, συνήθως αν τους ρωτήσεις αν πίνουν νερό θα σου πουν, όχι δε διψάω…. 1,5 λίτρο νερό είναι το λιγότερο που πρέπει να καταναλώνεται ημερησίως.

Αν δε μας αρέσει σκέτο μπορούμε να δημιουργήσουμε αφεψήματα.. Φρούτα και λαχανικά πρέπει να έχουν την πρώτη θέση στην ημερήσια διάταξη των τροφών μας. Εννοείται πως πρέπει να καθαρίζεται το δέρμα πρωί και βράδυ κι έπειτα να βάζουμε ενυδατική κρέμα , αν θέλουμε να ενισχύσουμε βάζουμε και ενυδατικό serum πριν απ αυτήν. Υπάρχουν και ενυδατικές μάσκες σε κρεμωδες μορφή, που τις αφήνουμε ακόμα κι όλη τη νύχτα. Αυτές είναι κάποιες κινήσεις που μπορούν να επαναφέρουν την υγρασία στο δέρμα μας.

Χωρίς αυτήν διαταράσσεται η ισορροπία του και μπορεί πολύ εύκολα να πάθει μολύνσεις, σπυράκια και υπερέκκριση σμήγματος..

Αισθητικός Μαρία Γωνιανάκη

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Μόνιμες Στήλες - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις